Nygården

Nygården är en del av Stortorps äldreboende som ligger i ett naturskönt parkområde vackert beläget vid strandkanten av sjön Drevviken.

Nygården har 47 lägenheter som är mellan 35-50 kvadratmeter, 29 av platserna är för personer med demenssjukdom. I de större lägenheterna  är det möjligt för par att sammanbo. Vissa lägenheter har egen balkong.  Det finns gemensamhetsutrymmen i form av kök, matrum, allrum och TV-rum. På Stortorp finns ett gym, en stor sal för aktiviteter, en frisörsalong och fotvård.

Boendemiljö

Alla Huddinges kommunalt drivna äldreboenden erbjuder dig en lägenhet som möbleras med egna möbler. Lägenheterna varierar i storlek, men har alltid toalett och dusch. De flesta har trinettkök eller kokvrå. Lägenheterna är utrustade med telefonuttag, TV-uttag och trygghetslarm. Det finns trådlöst nätverk och brandlarm installerat på alla boenden.

På våra äldreboenden finns även gemensamma lokaler för måltider, aktiviteter och underhållning.

Personal

På alla våra äldreboenden finns personal dygnet runt. Undersköterskor och vårdbiträden finns på plats under dygnets alla timmar. Sjuksköterskor finns på varje enhet på dagtid vardagar. Kvällar, nätter och helger ansvarar kommunens sjuksköterskejour och kan tillkallas med kort inställelsetid.

Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns tillgängliga på samtliga boenden vissa vardagar varje vecka och kan kontaktas vid behov. Läkare kommer till enheterna varje vecka eller oftare vid behov. Alla äldreboenden har också tillgång till dietist.

Värdegrund

Vi arbetar enligt äldreomsorgens gemensamma värdegrund. Den innebär att du alltid ska bemötas med respekt och att dina behov och önskemål ska ligga till grund för vårdens och omsorgens utformande. Du ska känna att du är delaktig och trygg. Om du så önskar erbjuds dina anhöriga och närstående också att vara delaktiga i planeringen kring din vardag på äldreboendet.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi har egna tillagningskök där all mat tillagas från grunden. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Vardag och helg på boendet

På alla äldreboenden ingår aktiviteter och gemenskap som en naturlig del av dagen. Det kan vara olika former av gruppaktiviteter som till exempel underhållning, sittgymnastik, musik och frågesport. Aktiviteterna utformas och planeras utifrån önskemål från dig och övriga som bor på boendet.

Utevistelse i form av promenader och att sitta utomhus och fika är också en viktig del av dagarna på boendet för den som så önskar. Alla boenden har uteplatser och balkonger.

Städ och tvätt

På boendet får du hjälp med städning av lägenheten. Fönsterputs och flyttstädning ingår inte.

Personalen hjälper till med tvätt av kläder, sänglinne och handdukar, men kan inte ta hand om textilier som kräver hand- eller kemtvätt.

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41
142 65 Trångsund

E-post:
nygarden@huddinge.se

Enhetschef:
AnnKristine Bergström
08-535 353 30
ann-kristin.bergstrom@huddinge.se

Administrativ assistent:
08-535 353 69

Demens 1-2, plan 3:
08-535 353 61 (dygnet runt)
Demens 5, plan 4:
08-535 353 65 (dygnet runt)
Somatisk avdelning, plan 4:
08-535 353 63 (dygnet runt)

Sjuksköterskor:
08-535 353 12
08-535 353 13
08-535 353 14

Uppdaterad 29 oktober 2018

Var informationen till din hjälp?