Nygården

Nygården är en del av Stortorps äldreboende som ligger vackert vid strandkanten av sjön Drevviken.

På Nygården finns 47 lägenheter som möbleras med egna möbler. Några lägenheter är större och lämpliga om två personer vill bo tillsammans.

Vi har gemensamma utrymmen som vardagsrum och kök där du har möjlighet att äta, umgås eller delta i olika aktiviteter. Alla lägenheter har telefon- och TV-uttag, egen tvättmaskin och torktumlare och vissa har egen balkong. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

Vi ordnar dagligen olika aktiviteter som till exempel gymnastik, bingo, spel, lässtunder, och promenader. Vi ordnar även många aktiviteter utomhus. 

Vårt mål är att alla som vill ska kunna hitta en aktivitet som passar och känns lockande. Många av aktiviteterna gör det möjligt för dig att träna balans, styrka och minne. Vi anlitar regelbundet olika artister för underhållning.

Det finns tillgång till fot- och hårvård.

Individuellt anpassad vård och omsorg

För att ge så god vård och omsorg som möjligt använder vi oss av kontaktansvar och strävar efter att tillgodose de behov som uppstår.

Nygården bemannas dygnet runt av undersköterskor och vårdbiträden. Enhetschef, sjuksköterskor, rehabgruppen och administrativ assistent finns på plats vardagar. Sjukgymnast och arbetsterapeut arbetar två till tre dagar i veckan. Läkare från Familjeläkarna kommer till oss en gång i veckan samt vid behov. Sjuksköterskor och läkare kan tillkallas på kvällar, nätter och helger.

Måltiderna är viktiga för oss

För oss är det viktigt att maten smakar bra och maten lagas i Stortorps centralkök. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassad efter äldres näringsbehov.

Personalen arbetar aktivt för att skapa en trivsam måltidsmiljö och ser till att maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Enheten har även tillgång till en dietist.

Anhöriga

Nygården ser till att aktivt sätt se, respektera och samarbeta med anhöriga. Anhörigas medverkan har stor betydelse för att vi ska kunna ge bra omsorg och vård.

Det är viktigt att de anhöriga känner sig trygga med de insatser vi ger deras närstående. Därför blir anhöriga och närstående inbjudna att delta en till två gånger per år till anhörigsamtal med kontaktansvariga.

Vi arbetar utifrån ett bekräftande bemötande där anhöriga och närstående spelar en viktig roll. Vi tycker att det är värdefullt att ta in hur en anhörig bland annat ser på den boendes situationen, vad det innebär och hur denne vill vara delaktig i omsorgen av den boende?

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41
142 65 Trångsund

E-post:
nygarden@huddinge.se

Enhetschef:
Ana-Maria Estrella
08-535 305 95
ana-maria.estrella@huddinge.se

Administrativ assistent:
Ericka Efraimsson
08-535 353 69
ericka.efraimsson@huddinge.se

Demens 1-2, plan 3:
08-535 353 61 (dygnet runt)
Demens 5, plan 4:
08-535 353 65 (dygnet runt)
Somatisk avdelning, plan 4:
08-535 353 63 (dygnet runt)

Sjuksköterskor:
08-535 353 12
08-535 353 13
08-535 353 14

Uppdaterad 12 januari 2018

Var informationen till din hjälp?