Rosendalsgården

Rosendalsgårdens äldreboende ligger i ett lugnt naturskönt villaområde i Fullersta.

Boendet består av 58 lägenheter som varierar i storlek mellan 20 och 38 kvadrat. Alla lägenheter har trinettkök och ett rymligt badrum med dusch. De större lägenheterna reserveras i första hand för par som vill bo tillsammans.

Rosendalsgården har flera gemensamma samlingsrum, där de boende kan umgås med varandra eller med sina besökare. Utanför huset finns en stor trädgård som har en trevlig promenadväg runt hela huset. Vi har även en innergård där vi kan duka upp till trevliga fester.

 

Boendemiljö

Alla Huddinges kommunalt drivna äldreboenden erbjuder dig en lägenhet som möbleras med egna möbler. Lägenheterna varierar i storlek, men har alltid toalett och dusch. De flesta har trinettkök eller kokvrå. Lägenheterna är utrustade med telefonuttag, TV-uttag och trygghetslarm. Det finns trådlöst nätverk och brandlarm installerat på alla boenden.

På våra äldreboenden finns även gemensamma lokaler för måltider, aktiviteter och underhållning.

Personal

På alla våra äldreboenden finns personal dygnet runt. Undersköterskor och vårdbiträden finns på plats under dygnets alla timmar. Sjuksköterskor finns på varje enhet på dagtid vardagar. Kvällar, nätter och helger ansvarar kommunens sjuksköterskejour och kan tillkallas med kort inställelsetid.

Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns tillgängliga på samtliga boenden vissa vardagar varje vecka och kan kontaktas vid behov. Läkare kommer till enheterna varje vecka eller oftare vid behov. Alla äldreboenden har också tillgång till dietist.

Värdegrund

Vi arbetar enligt äldreomsorgens gemensamma värdegrund. Den innebär att du alltid ska bemötas med respekt och att dina behov och önskemål ska ligga till grund för vårdens och omsorgens utformande. Du ska känna att du är delaktig och trygg. Om du så önskar erbjuds dina anhöriga och närstående också att vara delaktiga i planeringen kring din vardag på äldreboendet.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi har egna tillagningskök där all mat tillagas från grunden. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Vardag och helg på boendet

På alla äldreboenden ingår aktiviteter och gemenskap som en naturlig del av dagen. Det kan vara olika former av gruppaktiviteter som till exempel underhållning, sittgymnastik, musik och frågesport. Aktiviteterna utformas och planeras utifrån önskemål från dig och övriga som bor på boendet.

Utevistelse i form av promenader och att sitta utomhus och fika är också en viktig del av dagarna på boendet för den som så önskar. Alla boenden har uteplatser och balkonger.

Städ och tvätt

På boendet får du hjälp med städning av lägenheten. Fönsterputs och flyttstädning ingår inte.

Personalen hjälper till med tvätt av kläder, sänglinne och handdukar, men kan inte ta hand om textilier som kräver hand- eller kemtvätt.

Kontakta oss

Besöksadress:
Vänhemsvägen 24
141 30 Huddinge

Telefonnummer:
08-535 305 40

E-post:
rosendalsgarden@huddinge.se


Enhetschef:
Camilla Jeppsson
08-535 305 96
camilla.jeppsson@huddinge.se


Samordnare:
Leena Fuchs Collin
08-535 305 40

Avdelning 1A:
08-535 305 63

Avdelning 1B:
08-535 305 61

Avdelning 2A:
08-535 305 42

Avdelning 2B:
08-535 305 48

Nattetid:
Avdelning 1A och 1B 
08-53530563

Avdelning 2A och 2B
08-53530542


Sjuksköterska:
Pernilla Westling
08-535 305 41

Helena Rannberg
08-535 305 90

Karin Eskång
08-535 305 94

Uppdaterad 27 augusti 2019

Var informationen till din hjälp?