Om äldreboende

Om du inte klarar dig med den hjälp du kan få hemma kan du ansöka om att få flytta till ett äldreboende. På äldreboendet kan du få hjälp med det som du inte klarar av själv, och stöd i det som kan kännas viktigt att sköta på egen hand för att så långt det är möjligt leva ett oberoende liv.

Det finns olika sorters äldreboenden i Huddinge kommun. Vilken typ av boende du får beror på ditt behov av vård och omsorg. När du blir beviljad att flytta till ett äldreboende kan du önska vilket boende du vill komma till.

Vi skriver en genomförandeplan tillsammans med dig

När du flyttar in får du en egen kontaktperson. När du har flyttat in har vi ett ankomstsamtal med dig och dina närstående eller gode man där din kontaktperson och sjuksköterskan går igenom och planerar den vård och omsorg som du vill ha och behöver. Allt skrivs ner i en genomförandeplan, som uppdateras regelbundet.

Närstående bjuds in till träffar regelbundet eller vid behov. Din kontaktperson kan berätta mer om vilken typ av anhörigträffar som ordnas på boendet och hur dina närstående kan vara delaktiga i verksamheten.

Aktiviteter

På våra äldreboenden anordnas en mängd olika aktiviteter, till exempel musikunderhållning, allsång, sällskapsspel, filmvisning, gymnastik eller bakning. När vädret tillåter kan vi gå på promenader, fika i det gröna eller påta i trädgården. Vilka aktiviteter som erbjuds varierar mellan olika äldreboenden och beroende på årstid.

Ansökan och avgifter

Vill du ansöka om boende ska du ta kontakt med kommunens biståndshandläggare, det gör du lättast genom att ringa servicecenter så kopplar de dig rätt.

I samtliga boendeformer betalar man hyra för sin bostad.

Hemförsäkring

Huddinge kommun rekommenderar alla kunder inom äldreomsorgen att se över sin hemförsäkring. Vissa försäkringsbolag kräver att man kompletterar sin hemförsäkring om andra personer har nyckel till bostaden. Annars är det inte säkert att den vanliga hemförsäkringen gäller fullt ut, och du riskerar att inte få någon ersättning. 

Kontakta oss

Huddinge servicecenter
Sjödalstorget 13
141 85 Huddinge

Öppettider

Öppettider telefon
Måndag-onsdag kl 8.00–17.00
Torsdag 10.00–18.30
Fredag kl 8.00–15.00

Öppettider besök
Huddinge centrum
Sjödalstorget 13 
Måndag-onsdag kl 10.00–17.00
Torsdag kl 10.00–18.30
Fredag kl 10.00–15.00

Skogås
Skogås bibliotek, Skogås torg 7-9 
Måndagar och onsdagar kl 13.30–17.00 

Vårby gård
Familjecentralen i centrumhuset Vårby gård, övre plan, Vårby allé 14
Tisdagar kl 9.00–16.00, lunchstängt 12.00–13.00

Telefon: 08-535 300 00

E-post: servicecenter@huddinge.se

Uppdaterad 25 januari 2018

Var informationen till din hjälp?