Plexiglas öppnar upp för efterlängtade besök på äldreboenden

Nu har vi ställt i ordning särskilda mötesplatser vid våra äldreboenden där den som bor på boendet har möjlighet att träffa sina närstående på ett säkert sätt utomhus. Alla besök måste bokas i förväg.

Säkra mötesplatser.jpg

Mötesplatsen består av en plexiglasförsedd skiljevägg med sittplatser på vardera sida. Besökaren sitter på den ena sidan och den boende på den andra och det går att prata med varandra genom skärmen. En mötesvärd finns tillgänglig under besöket och ser till att alla instruktioner för besöket följs.

Mötesplatsen öppnar för besök fredagen den 12 juni. Alla besök måste bokas i förväg.

 

OBS! Besöksförbudet gäller fortfarande och besök är endast tillåtna vid mötesplatserna. Alla besök måste bokas i förväg.

 

Så här bokar du ett besök

  • För att boka en besökstid ringer du 08-535 311 40. Det går även bra att mejla sakramoten@huddinge.se
  • Öppettider för besöksbokningen är tisdag till fredag klockan 14.00-18.00 samt lördag och söndag klockan 9.00-11.00. Om du ringer eller mejlar utanför dessa tider återkommer vi till dig under våra öppettider.
  • Du måste boka ditt besök senast två dagar innan. Vi har ett begränsat antal tider, se därför till att vara ute i god tid.

Besökstider

Onsdag och fredag klockan 14–18.30.
Lördag och söndag 11–18.

Under besöket

För att plexiglasskärmarna ska fylla sitt syfte som en säker mötesplats är det viktigt att du som besökare följer nedan instruktioner. Läs noga igenom instruktionerna innan besöket.

Mötesinstruktioner

  • Max antal besökare är två personer.
  • Alla på plats ska vara friska och utan symtom. Vid symtom hos boende eller besökare ställs mötet in.
  • Besökstiden är 30 minuter. Vänligen respektera mötestiden så att nästa besökare får samma möjlighet att umgås med sin närstående.
  • Eventuella presenter, fikabröd eller blommor ska vara inslagna i kartong, låda, presentpapper, plast eller liknande. De öppnas av mötesvärden innan överlämning till närstående.

Uppdaterad 16 juni 2020

Var informationen till din hjälp?