Digital tillsyn

Så fungerar digital tillsyn

Du kan få digital tillsyn under natten när insatsen inte kräver personal på plats. Digital tillsyn innebär att en kamera installeras i hemmet för att genomföra tillsyn på distans. Via kameran kollar personalen att allt är som det ska med dig så att du kan känna dig trygg när du sover. En av fördelarna med digital tillsyn är att du får bättre sömn genom att slippa bli väckt av personal som kommer hem till dig under natten.

Tillsynen genomförs genom att kameran vid planerade tidpunkter riktas mot sängen för att säkerställa att du sover tryggt i din säng. Skulle du inte ligga i sängen vid tillsynen görs ett nytt försök efter femton minuter. Om personalen vid andra tillsynen ser att du fortfarande inte ligger i din säng kommer nattpatrullen åka hem till dig för att undersöka att allt är bra med dig.

Vill du ansöka om tillsyn på natten ska du ta kontakt med kommunens biståndskansli. Kontakta Huddinge kommuns servicecenter på telefon 08-535 300 00 som sedan hänvisar dig till rätt biståndshandläggare.


Om kameran

När det är dags för tillsyn riktas kameran mot sängen och filmar en kort stund för att se att du sover tryggt i din säng. När kameran inte är aktiv riktas den automatiskt tillbaka mot taket eller väggen. Det sparas inga bilder eller filmer från kameran.  


Installation och nyckelhantering

När du blir beviljad digital tillsyn kommer en installatör att kontakta dig för att komma överens om när kameran ska installeras hemma hos dig. I samband med installationen blir du också visad hur kameran fungerar.

För att få kameran installerad behöver du lämna nycklar till samtliga lås på din ytterdörr samt eventuellt nyckel eller bricka till din lägenhetsport. Du lämnar nycklarna till installatören i samband med att kameran installeras. När du ger nycklarna till installatören får du ett kvitto på att nycklarna lämnats in.


Om du vill avsluta digital tillsyn

Om du inte längre vill ha digital tillsyn kan du kontakta nattpatrullens samordnare. För att komma till samordnaren kan du ringa Huddinge kommuns servicecenter på telefon 08-535 300 00 som sedan hänvisar dig till rätt samordnare.


Uppdaterad 28 november 2019

Var informationen till din hjälp?