Förenklad biståndshandläggning för dig som är 75 år eller äldre

Du som är 75 år eller äldre, bor i Huddinge kommun, och behöver enklare hjälp i hemmet kan ansöka om det genom en förenklad biståndshandläggning. Det innebär att du får den hjälp du ansöker om utan en utredning. 

Detta kan du ansöka om

  • Städning – max 2 timmar och 45 minuter per månad och hushåll.

  • Tvätt – max 2 timmar och 45 minuter per månad och hushåll.

  • Inköp/ärende – max 2 timmar och 30 minuter per månad och hushåll

  • Trygghetslarm

Tiderna som står angivna gäller för personer som bor själva. Om du bor tillsammans med någon kommer ert behov att bedömas tillsammans och ni kan maximalt beviljas halva tiden vardera. 

Så gör du för att ansöka

Vill du ansöka om ovan insatser ska du ta kontakt med kommunens biståndshandläggare. Kontakta Huddinge servicecenter som hänvisar dig till rätt biståndshandläggare.

Du blir kontaktad av en biståndshandläggare

En biståndshandläggare kontaktar sedan dig för att bekräfta din ansökan. Du kommer att få information om de olika utförare som går att välja mellan i vårt kundval. När du har gjort ditt val av utförare skickar biståndshandläggaren en beställning till den utförare du har valt. Utföraren tar sedan kontakt med dig och ni kommer tillsammans överens om när och hur hjälpen ska utföras.

Vad kostar det?

Du betalar en avgift för dina insatser enligt kommunens ordinarie äldreomsorgstaxa. Om du bor tillsammans med någon och ni båda har ett beslut om hjälp i hemmet kommer ni att betala varsin avgift. Här kan du läsa mer om kommunens taxa

Om du har andra behov

Om du har större behov av hjälp kan du boka ett möte med en biståndshandläggare. På mötet får du berätta vad du behöver och vad du vill och sedan görs en ansökan som prövas utifrån dina behov.

Huddinge servicecenter

Boka tid innan du besöker oss

Just nu kan vi endast ta emot bokade besök på servicecenter. Vänligen ring oss eller skicka e-post för att boka ditt besök till Patron Pehrs väg 6 vid Huddinge station.

Telefontider

Måndag–onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-18.30
Fredag 8.00-15.00


Postadress: Huddinge servicecenter, 141 85 Huddinge.

Uppdaterad 29 oktober 2019

Var informationen till din hjälp?