Ekgårdens korttidsboende

Ekgårdens korttidsboende är en del av Stortorps äldreboende som ligger vid sjön Drevviken. Ekgården rymmer 22 platser fördelade på två enheter. Här vistas personer med heldygnsomsorg under en begränsad tid.

Vår boendemiljö är anpassad

Alla lägenheter är utrustade med pentry, dusch, tvättmaskin och har uttag för telefon och TV. Trygghetslarm är installerat.

Det finns möjlighet att äta och umgås tillsammans i vårt vardagsrum, och i matsalen som ligger med en vacker utsikt över sjön Drevviken.

Individuellt anpassad vård och omsorg

Vi arbetar med vardagsrehabilitering. Det innebär att vi tränar vardagliga aktiviteter för att bibehålla eller förbättra de boendes egna resurser.

Vi som jobbar på Ekgårdens korttidsboende är sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden, och boendet är bemannat dygnet runt. Arbetsterapeut och sjukgymnaster finns på plats under dagtid. Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden kommer till oss en gång i veckan och vid behov.

Måltiderna är viktiga för oss

På Stortorps äldreboende finns ett centralkök som lagar all mat åt de boende av färska råvaror i så stor utsträckning som det är möjligt. Maten är anpassad efter de äldres behov. Det finns även en dietist som enheterna kan ta in.

Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi ser till att maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi serverar frukost, lunch, middag och kvällsmål. Dessutom serverar vi kaffe eller te med kaffebröd efter lunch. Årets högtider firas med den mat som hör till.

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41B
142 65 Trångsund

Telefon:
08-535 353 32

Enhetschef:
AnnKristin Bergström
08-535 353 30
annkristin.bergstrom@huddinge.se

Uppdaterad 27 september 2017

Var informationen till din hjälp?