Strandgårdens korttidsboende

Strandgården är en del av Stortorps äldreboende, som ligger vid sjön Drevviken. Strandgårdens korttidsboende har plats för 29 boende. Här vistas personer med behov av heldygnsomsorg under en begränsad tid.

Våra lokaler är anpassade

Alla rum har handikappanpassad dusch och toalett och uttag för TV. Alla rum är utrustade med trygghetslarm.

Enheten har dagrum, vardagsrum/TV-rum och kök/matrum där de boende har möjlighet att äta och umgås. Det finns två stora balkonger i anslutning till dagrummen.

Individuellt anpassad vård och omsorg

Vi arbetar med vardagsrehabilitering. Det innebär att vi tränar vardagliga aktiviteter, för att bibehålla eller förbättra de boendes egna resurser.
Vi som jobbar på Strandgården är sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Specialistläkare är fast stationerade på sjukhemmet. Vidare samarbetar vi med rehabiliteringsteamet som består av sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

Måltiderna är viktiga för oss

På Stortorps äldreboende finns ett centralkök som lagar all mat åt de boende. Maten är anpassad efter de äldres behov. Det finns även en dietist som enheterna kan ta in.

Måltiderna är en viktig stund på dagen. Vi serverar frukost, lunch, middag och kvällsmål. Dessutom serverar vi kaffe eller te med kaffebröd efter lunch. Årets högtider firas med den mat som hör till.

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41A
142 65 Trångsund

Enhetschef:
Mats Mårell
08-535 353 80
mats.marell@huddinge.se

Telefon expedition:
Avdelning A: 08-535 353 81
Avdelning B: 08-535 353 82
Avdelning C: 08-535 353 85
Avdelning D: 08-535 353 99

Uppdaterad 6 juli 2017

Var informationen till din hjälp?