Ekgårdens korttidsboende

Ekgårdens korttidsboende är en del av Stortorps äldreboende som ligger vid sjön Drevviken. Ekgården rymmer 22 platser fördelade på två enheter. Ekgården är ett korttidsboende för personer med demenssjukdom.

Vår boendemiljö är anpassad

Alla lägenheter är utrustade med pentry, dusch, tvättmaskin och har uttag för telefon och TV. Alla rum är utrustade med trygghetslarm och trådlöst nätverk.

Det finns möjlighet att äta och umgås tillsammans i vårt vardagsrum, och i matsalen som ligger med vacker utsikt över sjön Drevviken.

Individuellt anpassad vård och omsorg

Vi arbetar med vardagsrehabilitering. Det innebär att vi erbjuder träning i vardagliga aktiviteter, för att bibehålla eller förbättra de boendes egna resurser.

På Ekgården arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut. Boendet är bemannat dygnet runt.

Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden kommer till oss en gång i veckan och vid behov.

All personal har kunskap i att arbeta med personer som har demenssjukdom.

Måltiderna är viktiga för oss

På Stortorps äldreboende finns ett centralkök som lagar all mat åt de boende. Maten är anpassad efter de äldres behov. Vid behov kan äldreomsorgens dietist kontaktas.

Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi ser till att maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Årets högtider firas med den mat som hör till.

Vardegrund">Värdegrund

Vi arbetar efter äldreomsorgens gemensamma värdegrund som bygger på respekt och gott bemötande samt att få de boende att känna trygghet och mening med tillvaron. All personal har ett gemensamt ansvar för alla som bor hos oss.

Uppdaterad 3 oktober 2018

Var informationen till din hjälp?