Strandgårdens korttidsboende

Strandgården är en del av Stortorps äldreboende, som ligger vid sjön Drevviken. Strandgårdens korttidsboende har plats för 29 boende. Här vistas personer med behov av heldygnsomsorg under en begränsad tid.

Vår boendemiljö är anpassad

Alla rum har dusch och toalett och uttag för TV. Alla rum är utrustade med trygghetslarm och trådlöst nätverk.

Enheten har dagrum, vardagsrum, TV-rum, kök och matrum där de boende har möjlighet att äta och umgås. Det finns två stora balkonger i anslutning till dagrummen.

Individuellt anpassad vård och omsorg

Vi arbetar med vardagsrehabilitering. Det innebär att vi erbjuder träning i vardagliga aktiviteter, för att bibehålla eller förbättra de boendes egna resurser. 

På Strandgården arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut. Boendet är bemannat dygnet runt.

Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden kommer till oss en gång i veckan och vid behov.

Måltiderna är viktiga för oss

På Stortorps äldreboende finns ett centralkök som lagar all mat åt de boende. Maten är anpassad efter de äldres behov. Vid behov kan äldreomsorgens dietist kontaktas.

Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi ser till att maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi serverar frukost, lunch, middag och mellanmål. Årets högtider firas med den mat som hör till.

Värdegrund

Vi arbetar efter äldreomsorgens gemensamma värdegrund som bygger på respekt och gott bemötande samt att få de boende att känna trygghet och mening med tillvaron. All personal har ett gemensamt ansvar för alla som bor hos oss.

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41A
142 65 Trångsund

Enhetschef:
Camilla Jeppsson
camilla.jeppsson@huddinge.se
08 – 535 353 80

Tf Biträdande enhetschef
Marie Karlsson
marie.karlsson@huddinge.se
08 – 535 353 90

Telefon expedition:
Avdelning A: 08-535 353 81
Avdelning B: 08-535 353 82
Avdelning C: 08-535 353 85
Avdelning D: 08-535 353 99

Uppdaterad 15 oktober 2018

Var informationen till din hjälp?