Attendo, Enhagsslingan

Presentation av boendet

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende. I våra boenden med Utevistelse & Trädgård som koncept, erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Attendo Enhagsslingan äldreboende i Täby består av 54 lägenheter varav 36 lägenheter är för boende med demenssjukdom och 18 lägenheter för de med stort omvårdnads- och omsorgsbehov.
Vi har även en lägenhet på varje avdelning för parboende.

Din lägenhet är 30 kvm eller 42,3 kvm.

Hyran är 9 471 kronor för den mindre lägenheten och 11 036 kronor för den större.

Inriktning

Enhagssligan har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Vi lovar dig att:

  • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
  • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
  • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
  • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
  • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Särskild profil

Enhagsslingans profil är utevistelse och trädgård.

Kommunikationer

För att ta sig till Enhagsslingan så tar man buss från Danderyds sjukhus eller Mörby centrum. Det är buss 604 mot Hägernäs så stiger man av vid hållplats Enhagsslingan. Det går också att ta buss 604 från Täby centrum då går bussen mot Danderyds sjukhus.

Service

Tandvård, frisör och fotvård går att boka.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?