Danvikshem

Presentation av boendet

Vårt röda tegelslott har strålande utsikt över vattnet mot Waldemarsudde. Här finns salong, bibliotek, nostalgirum, sinnenas rum, kyrka, kiosk, restaurang, tandläkare och hårfrisör som bidrar till en känsla av ett samhälle i miniatyr.

Den egna lägenheten är mellan 18 och 42 kvm. De flesta är 25 till 30 kvm och kan vid behov möbleras. Höj- och sänkbar säng med madrass samt lakan och handdukar ingår i lägenhetens utrustning.

Telefoni och bredband ingår i hyran.

Här finns närhet till naturen och närhet till staden. Gemensamma balkonger, uteplatser och trädgård bidrar till trivseln. I trädgården finns gott om sittplatser. Här kan du tryggt vistas och röra dig mellan boulebana, vattenfontän och många vackra blommor och träd.

Erfarna sjuksköterskor och erfaren omsorgspersonal ger en trygg och värdig vård och omsorg. Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och läkare finns på plats flera dagar i veckan. Vi har även en kurator som stöd till boende och anhöriga. Fysioterapeuter och arbetsterapeuter finns på plats dagtid på vardagar.

Förutom måltiden som är en central aktivitet för många som bor hos oss erbjuds både individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Vi erbjuder även deltagande i Danvikshemskören.

På Danvikshem strävar vi efter att våra insatser, som syftar till att ge stöd, hjälp, vård- och omsorg ska genomföras i samråd med den enskilde och ge stor frihet att själv forma sin tillvaro.

Vi har ett boenderåd som träffas flera gånger per år och på enheterna finns enhetsråd där boende kan vara med och påverka.

Anhöriga är alltid välkomna till oss.

Hyran är mellan 4 234 kronor och 12 062 kronor beroende på storlek och läge.

Inriktning

Danvikshem har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Vi satsar på hemlagat. Danvikshem har eget kök där all mat lagas och köket har öppet alla årets dagar.

Det finns minst två rätter att välja mellan till lunch och middag.

Köket anordnar löpande olika evenemang som restaurangkväll, hotellfrukost, pizzakväll och pubkväll. Högtider firas traditionsenligt.

Vi anordnar årligen en stor sommarlunch för boende och anhöriga.

Särskild profil

Danvikshem har ingen särskild profil.

Kommunikationer

Det är goda bussförbindelser med busshållplats precis utanför Danvikshem. Vi har även ett antal gästparkeringar.

Service

På Danvikshem finns kiosk/blomsteraffär, frisör samt tandläkare. Fotvårdare kommer regelbundet till Danvikshem som det går att boka tid hos.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?