Ersta Susannahemmet

Presentation av boendet

Ersta Susannahemmet är ett nybyggt äldreboende med 90 lägenheter. Vi har en egen, avgränsad sinnenas trädgård där vi kan vara ute och odla, fika eller bara njuta av frisk luft. Porlande vatten i en vacker fontän finns att njuta av. Det finns också en gemensam utemiljö med förskolan som ligger i samma hus, där våra äldre kan möta barnen och ha gemenskap över generationsgränser. I närområdet finns Långsjön och fina naturområden. Vi erbjuder ett brett utbud av meningsfulla aktiviteter dagligen som du kan delta i efter önskemål. Aktiviteterna varierar, tex promenader, högläsning, utflykter, boxning, gruppgymnastik, måleri, skönhetsvård, trädgård, och musikaktiviteter. Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe, vi tar alla tillfällen att fira. Ibland förgyller vi dagarna med fredagsbubbel, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Varje lägenhet är 34-35 kvadratmeter med badrum med tvättmaskin och trinett. I hyran ingår en vårdsäng, el och internet. Varje boendeenhet har ett gemensamt kök och vardagsrum. Vi har stora lokaler för sociala, kulturella och hälsofrämjande aktiviteter. Husdjur är välkomna efter individuell bedömning. I huset finns också en förskola.

Hyran är 8 696-8 976 kronor.

Inriktning

Demensinriktning och somatisk inriktning. 

Mat och måltider

På Susannahemmet får vi mat till lunch och middag från Compass group. Vi serverar frukost, lunch, middag, fika, mellanmål och kvällsmål. På helgen serverar vi lyxfrukost! Vi ser till hela måltiden, från aptitretande dofter och dukning till stämningen vid bordet och uppläggningen av maten. Under helgerna blir måltiderna extra festliga och ibland serveras ett glas vin till maten om så önskas..

Särskild profil


Vi arbetar utifrån vår värdegrund Se hela människan, för en innehållsrik vardag, meningsfullhet och gemenskap med fint bemötande. Hos oss får du stöd så att du kan fortsätta vara den du är och leva ditt liv som du önskar. Du får en egen kontaktperson och en sjuksköterska som ansvarar extra för just din vård och omsorg. All personal ska se den boendes situation ur ett helhetsperspektiv och arbeta utifrån ett salutogent synsätt. Vi erbjuder anhöriga stöd i form av samtal, anhöriggrupper och rekreationsvistelser.

Kommunikationer

Ersta Susannahemmet ligger i Snättringe i Huddinge kommun. Parkering finns i anslutning till boendet. Bussar går från bland annat Huddinge station, Stuvsta och Fruängen.

Service

På verksamheten finns tillgång till frisör, fotvård och tandvård.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?