Frösunda äldreomsorg, Hanveden

Presentation av boendet

Hanveden är ett modernt äldreboende beläget i centrala Haninge. Här finns närhet till både natur och service.

Här erbjuder vi 54 ljusa och anpassade lägenheter på ca 30 kvadratmeter, alla med eget badrum. Man inreder sin lägenhet själv för att göra den personlig. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en fin innergård med vacker trädgård, uteplatser, växthus och möjlighet till egna odlingar. Det finns uttag för fiber, tv och telefon i alla lägenheter.

Vi har en HBTQI-certifierad avdelning där vi har skapat en unik miljö där alla ska känna sig inkluderade och välkomna. Alla medarbetare på avdelningen har genomgått RFSL:s utbildning.

På Hanveden finns vårt vårdteam som har till uppgift att ta hand om dig. Vi har undersköterskor på plats dygnet runt och egen sjuksköterska på plats sju dagar i veckan. Vår sjukgymnast och arbetsterapeut hjälper dig att fortsätta leva ett aktivt liv hos oss.
Hanveden har en egen träningslokal för enskild träning eller i grupp. I vår mysiga SPA-avdelning kan du koppla av med ett bubbelbad eller bara njuta av en något gott att dricka i trevligt sällskap. Eller kanske vill du delta i odlingsarbetet i vårt växthus?

Hyran är 8 060 kronor.

Inriktning

Hanveden har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

På Hanveden är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Menyerna har sitt ursprung i den klassiska svenska husmanskosten och utgår från säsongens utbud.

Du kan påverka menyn genom våra kostombud som har till uppgift att ta reda på vilken mat som du tycker om.

Vi samlas för att njuta av det hembakta fikabrödet eller en god smoothie.

Vi är noggranna med att uppmärksamma alla högtider och under helger dukar vi extra fint.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds i våra avdelningskök. Vi kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt.

Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.

Särskild profil

Hanveden har träning och spa som profil.

Kommunikationer

Till Hanveden tar du dig med pendeltåg eller buss.

Service

På Hanveden finns möjlighet att boka tid hos frisör som kommer till boendet regelbundet. Vi har fotvård samt tandvård som erbjuds på plats för de kunder som önskar. Kiosk finns i närheten ca 25 meter från boendet.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?