Frösunda äldreomsorg, Safiren

Presentation av boendet

Safiren är det lilla familjära äldreboendet beläget i Viksjö centrum. Här erbjuder vi 16 ljusa lägenheter om 25-30 kvm, alla med eget badrum. Boendets storlek gör att många upplever en familjär känsla.

Här är personalen nära och omkring dig har du vårt vårdteam bestående av undersköterskor, sjuksköterska och rehabpersonal.

Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar.

På Safiren erbjuder våra aktivitetsombud dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar man har. I vår SPA-avdelning kan du koppla av med ett fotbad och en smoothie medan du får naglarna målade. Vardaglig motion är viktig och vi har fokus på utomhuspromenader kring de närliggande promenadstråken.

Hyran är 5 803 kronor.

Inriktning

Safiren är ett demensboende.

Mat och måltider

På Safiren är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Menyerna har sitt ursprung i den klassiska svenska husmanskosten och utgår från säsongens utbud.

Du kan påverka menyn genom våra kostombud som har till uppgift att ta reda på vilken mat som du tycker om.

Vi samlas för att njuta av det hembakta fikabrödet eller en god smoothie.

Vi är noggranna med att uppmärksamma alla högtider och under helger dukar vi extra fint.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds i våra avdelningskök. Vi kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt.

Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.

Särskild profil

Safiren har spa som profil.

Kommunikationer

Till Safiren tar du dig med pendeltåg eller buss.

Service

Safiren ligger mitt i Viksjö centrum med flertalet butiker, konditori, matbutik, klädesbutik, systembolag, blomsteraffär, apotek, frisörsalong, djuraffär, kemtvätt, restauranger och fotvård.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?