Frösunda äldreomsorg, Widaby

Presentation av boendet

Widaby ligger omgivet av vacker natur på Vassvägen i Sollentuna kommun. Här erbjuder vi 54 ljusa och anpassade lägenheter på cirka 30 kvadratmeter, alla med eget badrum. Här inreder man själv för att göra det personligt. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en trädgård med uteplatser, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar. Det finns uttag för fiber, tv och telefon i alla lägenheter.

Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande.

Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar. På Widaby finns vårt vårdteam som har till uppgift att ta hand om dig. Vi har undersköterskor på plats dygnet runt och egen sjuksköterska på plats sju dagar i veckan. Vår sjukgymnast och arbetsterapeut hjälper dig att fortsätta leva ett aktivt liv hos oss.

Det finns en mängd olika aktiviteter på Widaby. I vår mysiga SPA-avdelning kan du koppla av med ett bubbelbad eller bara njuta av en något gott att dricka i trevligt sällskap. Eller kanske du vill delta i odlingsarbetet i vår vackra trädgård?

Hyran är 7 902 kronor.

Inriktning

Widaby har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

På Widaby är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Menyerna har sitt ursprung i den klassiska svenska husmanskosten och utgår från säsongens utbud.

Du kan påverka menyn genom våra kostombud som har till uppgift att ta reda på vilken mat som du tycker om.

Vi samlas för att njuta av det hembakta fikabrödet eller en god smoothie.

Vi är noggranna med att uppmärksamma alla högtider och under helger dukar vi extra fint.

Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds i våra avdelningskök. Vi kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt.

Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.

Särskild profil

Widaby har spa och aktivitet som profil.

Kommunikationer

Till Widaby tar du dig med pendeltåg eller buss.

Service

På Widaby erbjuder vi möjlighet att boka tid hos frisör, fotvårdsterapeut och tandvård som besöker boendet. Norrvikens centrum finns på cirka 10 minuters gångavstånd från Widaby. Här finns tillgång till butik och restaurang.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?