Huddinge kommun, Björnkulla

Presentation av boendet

Björnkulla äldreboende ligger i närheten av Flemingsberg med naturen in på knutarna. Vi har innergårdar där boende ges möjlighet att gå ut efter eget önskemål. Vi har uteplatser och stora balkonger i anslutning till gemensamt vardagsrum. På övre våningen har de flesta av våra lägenheter fransk balkong. Vi har stora gemensamma lokaler som samlingssal till större evenemang med intilliggande vinterträdgård, allrum med braskamin och litet bibliotek, motionssal, utegym samt bastu.

Din lägenhet är 29 till 35 kvm.

Tre avdelningar har finsk profil. Här har vi finsk prägel på aktiviteterna, som finsk musik, dans och karaoke. Vi firar finska högtider med traditioner och finsk mat. Vår bastu är mycket populär hos de boende, och används flitigt. På Björnkullas finska avdelningar finns det alltid personal som pratar finska.

Hyran är mellan 7 812 och 8 244 kronor.

Inriktning

Björnkulla har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Maten lagas i vårt centralkök på enheten där vår kock Tom lagar maten med stort kunnande och kärlek. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Särskild profil

Björnkulla äldreboende har finsk profil på tre avdelningar.

Kommunikationer

Det är enkelt att ta sig till Björnkulla som ligger nära Flemingsbergs station. Du kan ta pendeltåg eller buss hit. Om du tar bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Service

Vi kan hjälpa dig att boka tid hos frisör och fotvårdare efter önskemål.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?