Huddinge kommun, Rosendalsgården

Presentation av boendet

Rosendalsgårdens äldreboende ligger i ett lugnt naturskönt villaområde i Fullersta. Rosendalsgården har flera gemensamma samlingsrum, där de boende kan umgås med varandra eller med sina besökare. Utanför huset finns en stor trädgård som har en trevlig promenadväg runt hela huset. Vi har även en innergård där vi kan duka upp till trevliga fester.
Vi erbjuder dig en lägenhet som möbleras med egna möbler. Lägenheterna varierar i storlek och är mellan 20 och 38 kvm, alla lägenheter har trinettkök och ett rymligt badrum med dusch.
Vi erbjuder parboende.
Vi arrangerar ofta olika typer av aktiviteter såsom gympa, bingo, frågesport och fika och uppmuntrar våra boende att delta utifrån sin egen förmåga.

Vi har en egen boulebana och i anslutning till den finns en fin pergola där det går bra att slå sig ner för en fika och titta på spelet.
På Rosendalsgården finns personal dygnet runt. Undersköterskor och vårdbiträden finns på plats under dygnets alla timmar. Sjuksköterskor finns på enheten på dagtid vardagar. Kvällar, nätter och helger ansvarar kommunens sjuksköterskejour och kan tillkallas med kort inställelsetid. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns tillgängliga på vissa vardagar varje vecka och kan kontaktas vid behov. Läkare kommer till Rosendalsgården varje vecka eller oftare vid behov. Alla äldreboenden har också tillgång till dietist.

Hyran är mellan 5 667 och 6 668 kronor.

Inriktning

Rosendalsgården har somatiska platser.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi har egna tillagningskök där all mat tillagas från grunden. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Särskild profil

Rosendalsgården har ingen särskild profil.

Kommunikationer

Hit kan du ta dig med buss. Busshållplatsen ligger precis utanför boendet. Om du tar bil finns det parkeringsplatser precis utanför.

Service

Fotvård och frisör finns i huset.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?