Huddinge kommun, Tallgården

Presentation av boendet

Tallgårdens äldreboende ligger i ett lummigt villaområde i Stuvsta och rymmer 68 lägenheter. Här finns avdelningar för dig med behov av vård och omsorg, både med och utan demenssjukdom.
Vi erbjuder dig en lägenhet som möbleras med egna möbler.

Lägenheterna varierar i storlek och är mellan 30 och 35 kvm, alla lägenheter har trinettkök och ett rymligt badrum med dusch.

På Tallgården har vi aktiviteter i fokus, med gemensamma aktiviteter som bingo, sittgympa och gemensam fika med frågesport i vår stora samlingssal.
På Tallgården är det alltid nära ut, med en trevlig innergård där vi är mycket så fort vädret tillåter. Alla avdelningar har uteplatser eller balkonger.

På Tallgården finns personal dygnet runt. Undersköterskor och vårdbiträden finns på plats under dygnets alla timmar. Sjuksköterskor finns på varje enhet på dagtid vardagar. Kvällar, nätter och helger ansvarar kommunens sjuksköterskejour och kan tillkallas med kort inställelsetid. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns tillgängliga på samtliga boenden vissa vardagar varje vecka och kan kontaktas vid behov. Läkare kommer till enheterna varje vecka eller oftare vid behov. Alla äldreboenden har också tillgång till dietist.

Hyran är mellan 6 254 och 8 726 kronor.

Inriktning

Tallgården har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

För oss är det viktigt att maten smakar bra och att du upplever att måltiderna är trivsamma. Maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Vi har egna tillagningskök där all mat tillagas från grunden. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassade efter äldres näringsbehov. På vardagar finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Vi serverar också fika och mellanmål varje dag. Högtider uppmärksammas med traditionsenlig mat.

Särskild profil

På Tallgården är två avdelningar HBTQ-certifierade.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig hit med bil och buss. Lokalbussen stannar inom Tallgårdens område, annars är det en kort promenad från närmaste SL-busshållplats. Det finns parkeringsplatser utanför boendet.

Service

Frisör, fotvård och tandläkare kommer regelbundet.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?