Stora Sköndal, Johannesgården

Presentation av boendet

Johannesgården ligger naturnära bara ett stenkast från stranden Drevviken i Sköndal.

Johannesgården är ett vård- och omsorgsboende med somatisk inriktning för personer över 65 år som har ett biståndsbeslut från sin kommun.

Din lägenhet är mellan 24 och 36 kvm.

Hyran är ungefär 6 200 kronor.

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetscoach, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, övriga är på plats dagtid måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagt helgarbete. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Vi har valt att lägga mycket fokus på aktiviteter och individuella önskemål. För oss är det viktigt att du som bor hos oss kan påverka vad som händer på boendet. Vi diskuterar tillsammans och försöker uppfylla så många önskemål som möjligt. Du kanske vill gå på fotboll eller äta middag på balkongen? Åka på en tur till skärgården eller lyssna på en konsert? Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda.

Vi samarbetar även med Ung Omsorg vilket innebär att vi har ungdomar i verksamheten på helgerna under terminerna. Under somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns här för samtal, sällskap och promenader.

Inriktning

Johannesgården har somatiska platser.

Mat och måltider

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det egna köket.

Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med de övriga boende på avdelningen, eller lite mer avskilt på ditt rum. Under helgen serverar vi en trerätters lunchmeny lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

Särskild profil

Johannesgården har ingen särskild profil.

Kommunikationer

Med buss ligger hållplats Stora Sköndal närmast. Här stannar buss 188 från Gullmarsplan, buss 181 från Farsta strand och buss 188 från Gullmarsplan.

Med bil tar du väg 73 och avfart Sköndal. Följ Sköndalsvägen och sväng in Nils Lövgrens väg, följ vägen så långt du kan så kommer du till Efraim Dahlins väg 5. Parkering finns på området.

Service

Fotvård och frisör kommer regelbundet till boendet. Tandvård finns att tillgå i nära anslutning till verksamheten.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?