Stora Sköndal, Solgården

Presentation av boendet

Solgårdens vård- och omsorgsboende är för dig över 65 år som behöver extra stöd, vård och omsorg och har ett biståndsbeslut från din kommun.

Hos oss finns rätt förutsättningar för dig, både med och utan demens, att leva ett mycket gott liv.

Din lägenhet är mellan 30 och 35 kvm.

På Solgården finns flera uteplatser, balkonger och innergårdar, några med utsikt mot sjön Drevviken. På baksidan finns den stora uteplatsen med ett växthus med odlingslådor. Här finns möjlighet att njuta av en fika, ta del av aktiviteter eller bara vila. 300 meter bort ligger strandbadet och alldeles intill finns en utomhuspool med tempererat vatten (under sommarsäsong) och rullstolsramp. På gångavstånd hittar du café Kristinahuset.

Hyran är mellan 6 411 kronor och 9 268 kronor.

Inriktning

Solgården har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

All mat tillagas av Compass group och planeras av dietist. Varje dag erbjuds olika alternativ till lunch och middag. Frukost, mellanmål/fika/kvällsmål tillagar vi i enhetens kök. Lördag eller söndag serverar vi en trerättersmeny och dukar helgfint och du kan självklart njuta av ett glas vin eller öl till maten.

Särskild profil

På Solgården har vi ett stort intresse av att jobba med utemiljö, vi driver upp och odlar alla de slag av växter och blommor, vi har höns och katt på boendet.

Kommunikationer

Buss går från Gullmarsplan, Farsta, Hökarängen och Skarpnäck som stannar på Sköndalsvägen cirka 250 meters gångväg till Solgården.

Service

Frisör har egen lokal på Solgården. Fotvård har vi samarbete med Fot&Hälsagruppen, munhälsobedömning sker att upphandlat företag samt att Folktandvården finns i närområdet. Café Kristinahuset finns ca 300 meter bort under sommaren finns en kiosk vid badet. Till Sköndals centrum är det cirka 950 meter.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?