Stora Sköndal, Villa Magnolia

Presentation av boendet

Villa Magnolia är ett vård- och omsorgsboende för personer över 65 år med biståndsbeslut, både för dig med stöd- och omsorgsbehov och för dig med demensdiagnos. Det är ett modernt äldreboende utformat för att underlätta vardagen utifrån individens unika behov och önskemål.

Villa Magnolia har 74 ljusa lägenheter som är fördelade på fyra plan med många gemensamma utrymmen och två stora takterrasser med utsikt över trädtopparna. På varje våningsplan finns gemensamt vardagsrum och matsal för gemensamma måltider.

Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och är utrustad med trinettkök, kylskåp, garderober och en höj- och sänkbar säng. Lägenheterna har parkettgolv, ljusa väggar, stora fönsterpartier och varje duschrum är förberett för tvättmaskin. I övrigt inreder du lägenheten själv efter dina egna önskemål. Vi erbjuder parboende.

För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. På Villa Magnolia har vi vår egen aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

Hyran är mellan 9 200 kronor och 14 600 kronor.

Inriktning

Villa Magnolia har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

All mat tillagas i restaurang och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen.

Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt eget rum.

Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka vin eller öl till maten.

Särskild profil

Villa Magnolia har ingen särskild profil.

Kommunikationer

Buss från Gullmarsplan, Farsta eller Skarpnäck.

Service

Villa Magnolia ligger nära Sköndals centrum där det finns apotek, livsmedelsaffär och restauranger. Det finns en fristående frisörsalong på entréplan. På Villa Magnolia har vi även en egen salong, Salong Guldkant, där man kan få gratis manikyr, läsa tidningar, umgås och få håret lagt eller skägget trimmat. Vi har tillgång till fotvård och tandvård som gör besök hos oss.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?