Vardaga, Saltsjöbadens sjukhus

Presentation av boendet

Saltsjöbadens äldreboende finns i en unik miljö, beläget i en anrik fastighet invid Baggensfjärden strax intill Stockholm skärgård med havsutsikt och omgivet av en vacker park.

Varje avdelning har ett gemensamt kök samt trivsamma och vackra utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger. Vår salong och matsal är möblerade med tidstypiska möbler och konst.

Din egen lägenhet är ca 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Hyran är mellan 7 099 kronor 9 200 kronor.

Inriktning

Saltsjöbadens sjukhus har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. Hos oss är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och serverar trerätters.

Särskild profil

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Vi erbjuder allt från extern underhållning i vår vackra salong och matsal till promenader vid vattnet och i parken samt träning såsom sittgymnastik och gångträning. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse.

Kommunikationer

Det är cirka 10 minuters promenadväg från tåg/Saltsjöbananstation till oss. Bilparkering finns i anslutning till boendet.

Service

I vår fastighet finns tillgång till tandläkare, frisör, fotvård, gym och kiosk.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?