Vardaga, Vendelsögården

Presentation av boendet

Vendelsögården är ett modernt boende i Haninge kommun för personer med demenssjukdom eller somatiska sjukdomar.

Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på aktiviteter för våra boende, vi tar gärna promenader till Drevviken, vistas i vår fina trädgård eller gör utflykter. På Vendelsögården har vi dagliga besök av hunden Bello.

Vendelsögården ligger i trevåningshus som invigdes 2011. Byggnaden smälter in i den omgivande bebyggelsen. Det är bara en kort promenad ifrån Drevviken. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger och en trädgård.

Din egen lägenhet är ca 31 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Hyran är 7 723 kronor.

Inriktning

Vendelsögården har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha.

Särskild profil

Vendelsögården är certifierad enligt Demensakademin.

Kommunikationer

Vendelsögården ligger i ett trivsamt bostadsområde i Vendelsö. Det är nära till bussar. Bilparkering finns i anslutning till boendet.

Service

Det finns butiker närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?