Vardaga, Villa Botvid

Presentation av boendet

Villa Botvids äldreboende ligger i Tumba i södra Stockholm i ett lugnt område men nära till service och kommunikationer. Det är ett nybyggt boende. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en gemensam lounge samt balkonger och uteplats för utevistelse när vädret tillåter. Den stora trädgården nås via entréplanet där det kommer att finnas pallkragar som vi tillsammans kan plantera blommor i samt kryddor.

Din egen lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och brandlarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Hyran är 7 830 kronor.

Inriktning

Villa Botvid har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas.

Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Särskild profil

Villa Botvid är demenscertifierade.

Kommunikationer

Buss 716 avgår från Tumba centrum. Bilparkering i anslutning till boendet.

Service

Butiker finns i närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?