Vardaga, Villa Tärnö

Presentation av boendet

Villa Tärnö ligger i fyravåningshus som invigdes 2016. Byggnaden smälter in i den omgivande bebyggelsen och har en egen trädgård med ett utegym som är anpassat även för personer med rörelsehinder.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Det finns gemensam uteplats och balkonger. Vi har ett gym både inne och utomhus.

Din egen lägenhet är ca 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Vi erbjuder parboende.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel. Vi tar gärna promenader i vårt närområde eller i vår fina trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete. 

Vårt gäng från Nytidas dagliga verksamhet Da Capo hjälper till med promenader och olika aktiviteter. Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Hyran är mellan 6 829 kronor och 8 932 kronor.

Inriktning

Villa Tärnö har både demensplatser och somatiska platser.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Särskild profil

Vi har ett särskilt fokus på träning och hälsa med gym och regelbundna besök av vår personliga tränare.

Kommunikationer

Villa Tärnö ligger i ett trivsamt bostadsområde i Farsta strand i anslutning till tunnelbana och pendeltåg. Bilparkering finns vid boendet.

Service

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård, tandvård och liknande när du behöver det. Och de kommer till dig, om du önskar det.

Uppdaterad 8 juli 2022

Var informationen till din hjälp?