Kontaktperson och kontaktfamilj

Det är viktigt för ungdomar att känna trygghet och ha vuxna förebilder. Vill du vara ett stöd och en förebild för ett barn eller en ungdom?

Just nu söker vi ...

  • kontaktfamiljer till syskonpar. För kontaktfamiljer omfattar uppdragen oftast en till två helger i månaden.
  • kontaktpersoner och kontaktfamiljer med kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer och social problematik såsom våldsutsatthet är meriterade.

Som kontaktperson erbjuds du löpande rådgivning av ansvarig kontaktsekreterare samt möjligheten att delta på temakvällar. Arvode och omkostnadsersättning utgår.

Hör gärna av dig om du är intresserad av andra uppdrag än ovan.

Kontaktfamilj

Kontaktfamilj är ett uppskattat och viktigt stöd till barnfamiljer inom socialtjänsten. Barn kan av olika anledningar behöva en kontaktfamilj med trygga och stabila vuxna. Kontaktfamiljen blir ofta betydelsefulla människor i barnets liv.

En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem en till två gånger i månaden. Du kan vara singel eller leva i ett parförhållande, bo i lägenhet eller hus, på landet eller i staden. Kanske finns det utflugna barn, inga barn alls eller barn hemma. Ni har en stabil livssituation och är trygga vuxna med tid och intresse för andra människor. Det viktigaste är att barnet känner sig välkommet och att familjen har tid för barnet och ägnar det intresse.

Kontaktperson

Kontaktperson är ett mycket viktigt stöd till ungdomar. Ungdomar kan ibland behöva en trygg vuxen, utanför sin familj, att anförtro sig åt och göra aktiviteter tillsammans med.

Som kontaktperson träffar du en ungdom ungefär en kväll i veckan. Viktiga uppgifter för en kontaktperson kan vara att skapa förtroende och väcka intresse för nya, hållbara fritidsaktiviteter. Du har intresse och engagemang för barn och ungdomar och en trygg och stabil livssituation. 

För att vara kvalificerad kontaktperson behöver du ha samhälls- eller beteendevetenskaplig utbildning som exempelvis lärare, socionom, socialpedagog, polis eller liknande. Du har flerårig erfarenhet och intresse av ungdomsarbete och arbetar med ungdomar idag. 

Är du intresserad?

Vill du bli kontaktperson eller kontaktfamilj eller vill veta mer om uppdragen är du välkommen att höra av dig till oss. Du kan också fylla i vår intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Kontakta oss

Adress:
Diagnosvägen 14
141 54 Huddinge

E-post:
kontaktperson@huddinge.se

Kontaktsekreterare:
Nathalie Dominguez
kontaktsekreterare
08-535 316 68
nathalie.dominguez@huddinge.se

Ellinor Westerberg
kontaktsekreterare
08-535 316 38
ellinor.westerberg@huddinge.se 

Shabnam Chater-Sahab
kontaktsekreterare
08-535 376 78
shabnam.chater-sahab@huddinge.se

Agneta Iggström
kontaktsekreterare
08-535 376 66
agneta.iggstrom@huddinge.se

Susana Tusach Soto
kontaktsekreterare
08-535 376 52
Susana.Tusach-Soto@huddinge.se

Uppdaterad 25 oktober 2018

Var informationen till din hjälp?