Råd och stödsamtal för föräldrar

Alla föräldrar kan behöva stöd ibland. Du som har barn i åldern 0–20 år är välkommen att kontakta socialförvaltningen för råd och stödsamtal.

Ibland är det tufft att vara förälder. Tycker du att det är svårt att få barnen att lyssna på vad du säger? Eller känner du oro för ditt barn eller din situation som förälder? Kontakta oss för råd och stöd. 

Du kan boka upp till fem samtal. Samtalen kostar inget. Vi för ingen dokumentation och inga personuppgifter sparas. 

För dig med barn 0–5 år

Du som har yngre barn är välkommen till en av våra familjecentraler för att få råd och stöd i ditt föräldraskap. 

För dig med barn och ungdomar 6–20 år

Du som har barn i åldern 6–16 år är välkommen att kontakta föräldrarådgivarna för råd och stödsamtal.  De finns ute på flera av våra skolor  i och kan vara länken mellan skola och familj. De kan till exempel ge råd och stöd vid konflikter i familjen eller problem i skolan.

Du kan också kontakta en familjebehandlare för råd och stödsamtal.

Du kan boka upp till fem samtal med en föräldrarådgivare eller en familjebehandlare. Samtalen kostar inget. Om det behövs kan vi ordna en tolk.

Föreläsning om föräldraskap

Se filmen med Kajsa Lönn Rhodin som föreläser om vad som är viktigt i föräldraskapet och när det är ”good enough”. Kajsa är leg. psykolog och har bland annat fördjupat sig i frågan om föräldrarollens betydelse och utmaningar. Filmen är framtagen av Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd

Uppdaterad 20 maj 2024

Var informationen till din hjälp?