Datakvarnen

Presentation av utföraren

Lär dig fotografera i vår studio, lär dig skruva isär datorer i vår verkstad eller varför inte lära sig skapa 3D-modeller att skriva ut i vår 3D-skrivare. Allt detta och mycket mer kan vi erbjuda dig när du kommer till Datakvarnen. 

Här hjälper du till att ge nytt liv åt Huddinge kommuns datorer. Vi får in datorer från kommunens olika verksamheter, återvinner de som är trasiga och fixar till de som är användbara. Det finns en mängd olika stationer där du får chansen att arbeta med datorer i den mån du vill och klarar av. 

Oavsett tidigare kunskaper så behövs bara viljan och intresset för våra områden. Vi står för lärandet. Vi erbjuder en miljö som rymmer en variation av aktiviteter utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål.

Vi håller möten några gånger i månaden som vi kallar arbetsplatsträffar, där du själv får chansen att påverka din arbetsplats och komma med nya förslag. När tid finns så åker vi på utflykt med några av de andra verksamheterna och vi håller även LAN-kvällar i våra lokaler några gånger om året, där vi tillsammans spelar spel och äter gott.

Vi erbjuder daglig verksamhet för dig som vill lära dig att arbeta i en teknisk och skapande miljö, du blir delaktig i ett jobb som är fullt av utmaningar och samtidigt påverkar vår miljö på ett positivt sätt. Stöd för dig ges på ett sådant sätt att det stärker din tilltro till din egen arbetsförmåga. Vårt mål är att din vardag på daglig verksamhet ska vara utvecklande och meningsfull.

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer med utvecklingsstörning eller diagnoser inom autismspektrat.

Mat och måltider

Vi ser till att det finns möjlighet att förvara, värma och äta medhavd lunch och mellanmål i anslutning till den dagliga verksamheten.

Kommunikationer

Vid närliggande Kvarnbergsplan passerar många bussar.

 

Uppdaterad 6 september 2021

Var informationen till din hjälp?