Friskolans cafégrupp

Presentation av utföraren

Vi driver elevcaféet på Södertörns friskola. Vi bakar, gör smörgåsar och säljer smoothies och annat gott och nyttigt till eleverna. Du kan få stå i kassan om du vill eller annars enbart vara i köket. Vi tvättar cafékläderna och sköter även utlåning av rastleksaker till eleverna.

Detta är en varierad arbetsplats och perfekt för dig som kan tänka dig att jobba inom café men gärna vill testa på hela kittet, att laga mat, servera, stå i kassan, sköta en stordisk och allmänt lära dig hur ett café fungerar. Vi erbjuder en miljö som rymmer en variation av aktiviteter utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål. Här får du lära dig allt från grunden och någon tidigare erfarenhet behövs inte.

Vi håller möten några gånger i månaden som vi kallar arbetsplatsträffar, där du själv får chansen att påverka din arbetsplats och komma med nya förslag. När tid finns så åker vi på utflykt med några av de andra verksamheterna.

Vi erbjuder daglig verksamhet för dig som vill lära dig att arbeta i ett café samtidigt som du blir delaktig i ett jobb som är fullt av utmaningar. Stöd för dig ges på ett sådant sätt att det stärker din tilltro till din egen arbetsförmåga. Vårt mål är att din vardag på daglig verksamhet ska vara utvecklande och meningsfull. 

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer med utvecklingsstörning eller diagnoser inom autismspektrat.

Mat och måltider

Vi ser till att det finns möjlighet att förvara, värma och äta medhavd lunch och mellanmål i anslutning till den dagliga verksamheten.

Kommunikationer

Friskolans cafégrupp ligger i Flemingsberg. Du tar dig enkelt hit med pendeltåg eller buss.

Kontakta friskolans cafégrupp

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Andreas Albanese på telefonnummer 08-535 345 61.

Adress:
Björnkullaringen 42-44
141 51 Huddinge

Telefon: 08-535 345 61

E-post: andreas.albanese@huddinge.se

Uppdaterad 30 juni 2017

Var informationen till din hjälp?