Homsan yrkesgrupperna

Presentation av utföraren

Homsan yrkesgrupperna är indelad i fyra arbetsinriktade grupper: hunddagis Tassoteket, stall, snickeri och butik. Arbetslivsinriktade grupper är till för personer som vill närma sig den öppna arbetsmarknaden samt för de som vill utvecklas inom yrkesgrupperna. Här övar man på praktiska arbetsuppgifter och att på ta eget ansvar i att planera, genomföra och slutföra arbetet.

Butiken: I Västertorp ligger Homsans butik En gång till som säljer secondhand barnkläder och leksaker. Vi prismärker, skyltae, hjälper kunder, tar emot, sorterar och hänger upp kläder.

Snickeriet: I Fruängen ligger Snickeriet där det finns möjlighet för den händige och kreative att arbeta med måleri och snickeri. Vi gör t.ex. skärbrädor, galgar, leksaker och mindre förvaringslådor. Vi tar emot beställningsarbeten. Vi använder både handverktyg och maskiner. Våra produkter säljs i snickeriet och i Homsans butik En gång till.

Hunddagis Tassoteket: I Vårberg driver Homsan sitt egna hunddagis Tassoteket med plats för cirka 25 hundar. Här arbetar daglig verksamhet tillsammans med hunddagispersonal. I arbetsuppgifterna ingår promenader och till exempel att ge hundarna mat.

Stall: På Mälarhöjdens ridskola i Sätra har Homsan daglig verksamhet. Vi arbetar med att sköta om både hästarna och ridanläggningen. Vi har tillgång till omklädningsrum med dusch. Lunch äter vi i ridskolans café. Här sköter vi om både hästarna och ridanläggningen, t. ex borsta, rykta, smörja och kontrollera utrustning, motionspromenera halta hästar, sopa foderrum och läktare.

Tillsammans med din stödperson i verksamheten upprättas en genomförandeplan och du får ett individuellt arbetsschema. Du ges alltid möjlighet att arbeta både individuellt och i grupp, allt utifrån dina egna förutsättningar. Veckomöten genomförs på samtliga verksamheter där allas synpunkter tas till vara. Genom den årliga brukarundersökningen har du också möjlighet att påverka din dagliga verksamhet. Till verksamhetens förfogande finns även arbetskonsulent som stöttar i frågor omkring arbete på den reguljära arbetsmarknaden och som ger stöd på arbetsplatspraktik. 

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning och/eller ASD/Asperger syndrom.

Mat och måltider

Du kan ta med egen matlåda eller köpa lunch. Homsan bjuder på kaffe eller te.

Kommunikationer

Alla yrkesgrupper finns inom 15 minuters promenad till tunnelbana eller buss.

Uppdaterad 27 oktober 2017

Var informationen till din hjälp?