Korttidsvistelse

Korttidsvistelse är insatser för dig med funktionsnedsättning som bor tillsammans med familjemedlemmar. Syftet med korttidsvistelse är att du ska få miljöombyte och rekreation och dina anhöriga avlösning. Det finns olika typer av korttidsvistelse.

Korttidsfamilj

En korttidsfamilj är en "extra familj" för ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning. Du kanske har förslag på vilken familj du vill ha som korttidsfamilj.

Korttidshem

Ett korttidshem är som ett "extra hem" dit barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning kan komma. För din plats på korttidshem kan du välja mellan kommunens utförare eller privata utförare som kommunen har godkänt.

Läger eller kollo

Läger- eller kollovistelse är vanligtvis till för tonåringar och yngre vuxna med funktionsnedsättningar. Vistelsen kan vara i form av helgläger, sportlovsläger eller sommarläger.

Ansökan och avgifter

Vill du ansöka om korttidsvistelse ska du kontakta kommunens biståndshandläggare. Det gör du genom att kontakta Huddinge servicecenter.

Insatserna är avgiftsfria men du betalar för måltider.

Vi har tystnadsplikt

All personal som arbetar med eller hos dig har tystnadsplikt. Det betyder att de inte får berätta för någon annan om dig.

Välj utförare

När du har fått beslut om korttidsvistelse får du välja vilken du vill delta i. Du väljer bland kommunens verksamheter eller privata verksamheter som är godkända av kommunen. Alla verksamheter måste uppfylla samma krav, så oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att alla de håller en hög kvalitet.

Måste jag välja?

Om du inte vill eller kan välja utförare av korttidsvistelse måste du inte göra det. För korttidshem för personer upp till 23 år är kommunens egen utförare ickevalsalternativet. För lägervistelse och korttidshem för personer som är 24 år eller äldre alternerar ickevalsalternativet enligt en turordning. 

Kan jag välja flera olika?

Du får välja en utförare för varje insats du har blivit beviljad, så om du har både korttidshem och läger kan du välja två olika verksamheter.

Hur gör jag för att byta?

Om du vill byta till en annan korttidsvistelse kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare. Du behöver inte berätta varför du vill byta om du inte vill. Ni kommer överens om när bytet ska göras.

Hur får jag mer information?

Om du behöver mer information om hur man väljer eller om de olika utförarna av korttidsvistelse kan din biståndshandläggare svara på dina frågor. Din biståndshandläggare kan också hjälpa till om du vill ha informationen på ett annat språk eller i ett anpassat format.

Vilka kan jag välja mellan?

Se utförare av korttidsvistelse

Huddinge servicecenter

Avvikande öppettider

Fredag 6/12 är Servicecenter stängt för besök, men du kan nå oss på telefon under ordinarie öppettider. 

Öppettider telefon

Måndag–onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-18.30
Fredag 8.00-15.00

Öppettider besök

Huddinge: Patron Pehrs väg 6 
Måndag–onsdag 10.00-17.00
Torsdag 10.00-18.30
Fredag 10.00-15.00

Skogås: Skogås bibliotek, Skogås torg 7-9
Öppettider: onsdagar 13.00-17.00.

Vårby: Familjecentralen i Centrumhuset Vårby gård, övre plan, Vårby allé 14.
Öppettider: tisdagar 13.00-16.00.
Du kan även få hjälp med konsumentvägledning.


Postadress: Huddinge servicecenter, 141 85 Huddinge.

Uppdaterad 24 juni 2019