Aktivera Haningegården

Presentation av utföraren

Aktivera Stockholm har bedrivit korttidshem sedan 2004. På Aktivera Stockholm tror vi på ett nära samarbete tillsammans mellan alla som är berörda: handläggaren, familjerna, barnen och ungdomarna. För att vistelserna ska bli riktigt bra planerar vi därför besök, inskolning och vistelse tillsammans. Aktivera Stockholm bedriver korttidsvistelse på två platser i Stockholm: Skurugården och Haningegården.

Typ av korttidsvistelse

Korttidshem och lägervistelse.

Profilering

Ingen särskild profilering.

Målgrupp

Aktivera Haningegården tar emot barn och ungdomar i åldrarna 9–24. LSS. Funktionsnedsättning; högfungerande autism, Aspergers syndrom och närliggande funktionsnedsättningar.

Kompetens och erfarenhet

Aktiveras personal har lång erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Vi har både manlig och kvinnlig personal hos oss.

Aktiviteter

På Aktivera gör vi aktiviteter tillsammans och ser också till att du får egen tid då du kan koppla av. Du och de andra deltagarna bestämmer tillsammans med oss vad ni vill göra. På sommaren kan vi till exempel bada och sola, åka till Kolmården, spela fotboll eller grilla. Är det vinter eller dåligt väder gör vi något annat. Vi kan också stanna på boendet om vi känner för det. Här finns det bland annat trådlöst internet, datorer, tv-spel och eget gym.

De som är här samtidigt som du har ungefär samma ålder och intressen. Du kommer hit en eller två helger per månad och träffar då samma ledare och samma kompisar varje gång. Vi har även en speciell verksamhet för tjejer som hellre vill vara på helgläger med andra tjejer. Du bor modernt och bekvämt i eget rum. Du kan också dela rum med en kompis om du hellre vill det. Maten vi serverar är hemlagad.

Tider för verksamheten

Till oss kommer du på fredag eftermiddag och stannar till söndag eller till måndag morgon. Ungdomar mellan 16–24 år har möjlighet att stanna ett eller flera extra dygn efter sin helg. På sommarlovet, höstlovet och under jul- och påskledigheterna har vi läger.

Kontakta Aktivera Haningegården

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med verksamhetsansvarig Britta Stugemo, tfn 070-779 62 05.

Adress:
Klockargatan 17
137 38 Västerhaninge

Telefon: 08-500 112 10

E-post: info@aktiverakorttidshem.se

Aktiveras webbplats

Uppdaterad 13 december 2016