Allomsorg Stöd & Resurs Högås

Presentation av utföraren

Stöd & Resurs har drivit korttidsverksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna med autismspektrumtillstånd sedan 1997 i Stockholmsområdet.

Vi erbjuder en korttidsverksamhet med bra balans mellan roliga aktiviteter, gemenskap med andra och möjlighet till avkoppling och återhämtning.

För att du ska trivas hos oss jobbar vi mycket med kontinuitet, delaktighet, tydliggörande pedagogik och gott bemötande.

Typ av korttidsvistelse

Korttidshem och lägervistelse.

Profilering

Ingen särskild profilering.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som är 7–21 år och har Asperger syndrom/högfungerande autism. Vi tar emot personer med beslut enligt LSS och SoL.

Kompetens och erfarenhet

I personalgruppen finns bland annat socionomer, förskollärare, fritidsledare och en undersköterska. De flesta har arbetat länge i verksamheten och har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Aktiviteter

På Högås har du möjlighet att komma med förslag på saker du vill göra och är intresserad av.

På korttidshemmet finns flera sällskapsrum och stora gemensamhetsutrymmen där du exempelvis kan titta på film eller tv, spela sällskapsspel, pyssla och spela biljard eller pingis. Vi har också ett musikrum där vi kan spela musik tillsammans.

Högås har sjötomt och vi har tillgång till båt för båtutflykter eller fiske. Vi har en gräsplan för fotboll eller lek, utrymme för att snickra eller bygga koja och mycket mer.

Vi har också tillgång till bil så ibland åker vi iväg på utflykter utanför Högås. Då kan vi besöka badhus, bowla, gå på bio och mycket mer.

Tider för verksamheten

Högås har öppet hela året. På helger har vi korttidsvistelse i fasta grupper med samma personal.

Kontakta Allomsorg stöd & resurs Högås

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med Azita Ghaderi, tfn 073-040 47 59.

Adress:
Högås
Vårdinge By 
150 21 Mölnbo

Telefon: 073-040 47 59

E-post: info@stodochresurs.se

Stöd och resurs webbplats

Uppdaterad 13 december 2016