Allomsorg Stöd & Resurs Lundis

Presentation av utföraren

Stöd & Resurs har drivit korttidsverksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna med autismspektrumtillstånd sedan 1997 i Stockholmsområdet.

Stöd & Resurs Lundis fritidsverksamhet är en unik korttidsverksamhet utan övernattning för barn, ungdomar och unga vuxna som är 7–30 år. Vi har fokus på roliga och utvecklande aktiviteter och gemenskap i grupp.

Vi träffas en eftermiddag i veckan då vi gör roliga saker, umgås och äter middag tillsammans.

För att du ska trivas hos oss jobbar vi mycket med kontinuitet, delaktighet, tydliggörande pedagogik och gott bemötande.

Typ av korttidsvistelse

Korttidshem.

Profilering

Ingen särskild profilering.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig i åldrarna 7–30 år med Asperger/högfungerande autism eller liknande funktionsnedsättning. Vi tar emot personer med beslut enligt LSS och SoL.

Kompetens och erfarenhet

Vår personal har lång erfarenhet av vår målgrupp och flera har arbetat hos oss länge. I personalgruppen finns bland annat socionomer, fritidsledare, beteendevetare och socionomstuderande. I personalgruppen finns dessutom särskild kompetens inom områden som berikar vår fritidsverksamhet så som foto, matlagning, musik och skapande verksamhet.

Aktiviteter

Vi träffas en eftermiddag i veckan i en fast grupp med samma deltagare och personal varje vecka.

Varannan vecka är vi i lokalen och gör aktiviteter där. När vi är i lokalen kan vi baka, spela sällskapsspel, dataspel och tv-spel. I lokalen finns biljardbord och pingisbord. Ibland pysslar vi eller spelar fotboll eller brännboll ute om vädret tillåter. När vi inte är i lokalen brukar vi gå på bio, köra gokart, bowla, spela lasergame, gå på internetcafé eller museum. Allt deltagande i aktiviteter är förstås frivilligt. Vi äter middag tillsammans varje vecka, antingen i lokalen eller på restaurang.

Tider för verksamheten

Lundis har öppet året om. Verksamheten sker i fasta grupper måndag till torsdag på eftermiddagar och kvällar. På skollov har vi dagkollo för dig som behöver och vill göra något extra på lovet.

Uppdaterad 13 december 2016