Leva Plus – sommarkollo i Småland

Presentation av utföraren

Leva Plus AB anordnar sedan 2001 läger på tre gårdar i Småland för personer med funktionsnedsättning. Vår ambition är att kollo ska vara det roligaste som händer under året, vilket genomsyrar hela verksamheten.

Dagarna på kollo är fyllda med roliga och spännande aktiviteter och tillsammans skapar ungdomarna och ledarna minnen för livet.

Kollo ska vara en frizon där alla är snälla mot varandra, där vi utgår från att allt är möjligt och där ungdomarna kan växa och lyckas med det de gör.

Typ av korttidsvistelse

Lägervistelse.

Profilering

Musik, teater, skapande och friluftsliv.

Målgrupp

Målgruppen är barn, ungdomar och vuxna i åldrarna 10–30 år med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning, samt autism eller Asperger syndrom.

Kompetens och erfarenhet

Ledarna är fulla av idéer och spännande upptåg. De flesta har mångårig erfarenhet av att arbeta på våra läger och att arbeta med ungdomar med funktionsnedsättning. Våra ledare återkommer år efter år eftersom de tycker att det är så roligt.

Många studerar på olika högskolor, några är musiklärare, musikpedagoger, fritidsledare eller spelar teater.

Alla ledare får varje år utbildning om de olika funktionsnedsättningar som förekommer på kollo. De får också utbildning i hjärt- och lungräddning, samt första hjälpen.

Aktiviteter

På kollo träffar man nya och gamla kompisar och får tillsammans vara med om en massa roliga och spännande upplevelser i härlig miljö. Vi badar, fiskar, paddlar, målar och pysslar, har disco, spännande tävlingar och gör roliga utflykter.

Gillar du musik eller vill lära dig ett instrument så finns möjlighet att både testa olika instrument, skapa egen musik och uppträda. Tycker du om att spela teater och göra film så finns massor av utklädningskläder och rekvisita. Vi har också fotbollsplan, pingis, biljard och innebandyplan.

Tider för verksamheten

Verksamheten anordnar kollo under påsk-, sommar- och höstlov.

Kontakta Leva plus - sommarkollo i Småland

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med Eva Remnert, tfn 070-757 72 87.

Adress:
Barbro Stigsdotters väg 116
121 33 Enskededalen

Telefon: 070-757 72 87

E-post: info@leva.se

Webbsida: Leva plus webbplats

Uppdaterad 13 december 2017