Utsikten korttidshem, EI Care AB

Presentation av utföraren

Vår naturskönt belägna villa med utsikt över Drevviken är som ett andra hem för de barn och ungdomar som vistas här. Gemenskap och trygghet sätts alltid i första rummet av vår personal som både ger dig stöd och är din vän. Utsikten korttidshem drivs av EI Care som är ett ägarlett företag skapat av eldsjälar med många års erfarenhet inom branschen. Företaget har ambitionen att bedriva omsorg med extra stort fokus på det emotionella stödet. EI Care, som står för "Emotional Intelligent Care" handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro.

Typ av korttidsvistelse

Korttidshem.

Profilering

Utsikten korttidshem har natur, sport och musik som profil.

Målgrupp

Målgruppen är personer som är 10–23 år med utvecklingsstörning och/eller autism. Målgruppen omfattar hela personkrets 1, LSS.

Kompetens och erfarenhet

Personalen på Utsikten korttidshem har god arbetslivserfarenhet och ett brinnande intresse av att arbeta med människor. EI Care säkerställer att personalen har adekvat utbildning. All fastanställd personal utbildas inom specialpedagogik och föreståndaren har adekvat högskoleutbildning. Utbildning inom hygien, teckenkommunikation, första hjälpen och hjärt- och lungräddning ges löpande.

Aktiviteter

Verksamhetens två intilliggande villor ligger på stiftelsen Stora Sköndals område. Området är på 95 hektar mark och 26 hektar sjö. Här kan du promenera på fina strövområden och ta dig vidare till natursköna Orhem och Flaten. Bara 300 meter från korttidshemmet ligger Stockholms enda utomhushandikappbad.

Trots det lantliga läget tar vi oss in till Gullmarsplan och vidare in till stan på endast 15 minuter med buss eller verksamhetens bil. Vi anordnar ofta utflykter såsom biobesök, bad, ridning, sport, disco och café.

Vill man hellre vara hemma finns det mycket roligt att hitta på i korttidshemmet och i närområdet.

Målsättningen är att skapa en trygg mötesplats utanför det egna hemmet där individers självkänsla kan byggas upp och ligga till grund för personlig utveckling och ett mer berikat socialt leverne.

Fokus ligger på vardagliga sysslor och sociala aktiviteter. De boende förbereds inför ett framtida permanent boende.

Tider för verksamheten

Vi har öppet året om. De boende kommer vanligtvis på vardagar efter skola eller daglig verksamhet samt över helgen och stannar till nästkommande vardagsmorgon då det är dags att åka tillbaka till skola eller daglig verksamhet.

Kontakta Utsikten korttidshem, EI Care AB

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med Christoffer Rådman, tfn 073-965 72 82.

Adress: 
Gustaf Ljunggrens väg 6
128 64 Sköndal

Telefon: 08-437 573 60

E-post: utsikten@eicare.se

EI Cares webbplats

Uppdaterad 21 februari 2018