Utsikten korttidshem, EI Care AB

Presentation av utföraren

Utsikten korttidshem öppnade våren 2011 och intresset från både boende och personal har varit stort sedan dess. Företaget drivs av fem delägare som samtliga har 10–20 års erfarenhet inom branschen. Alla delägare har ett brinnande intresse för omsorg och arbetar mycket med ungdomarna i den dagliga verksamheten. Företagsledningen har dessutom haft privilegiet att handplocka kompetent personal som de känner från tidigare arbeten.

Typ av korttidsvistelse

Korttidshem.

Profilering

Utsikten korttidshem har musik, drama och natur som profil.

Målgrupp

Målgruppen är personer som är 10–23 år och har en utvecklingsstörning eller autism. LSS, personkrets 1.

Kompetens och erfarenhet

Bland personalen på Utsikten korttidshem finns bland annat en socionom, en musik- och dramapedagog, en fritidsledare och en barnskötare. Alla som arbetar på Utsikten korttidshem har lång erfarenhet och ett brinnande intresse för människor och omsorg.

Aktiviteter

På Utsikten korttidshem tränas de boende på alla de vardagliga sysslor som ett självständigt liv innebär. Det kan handla om allt från toalettbesök och personlig hygien till matlagning, resor i kollektivtrafiken och cafébesök.

Till skillnad från till exempel skolan och arbetet finns det på Utsikten korttidshem större utrymme för att låta var sak ta sin tid. Det finns dessutom alltid möjlighet att gå undan och vara för sig själv en stund.

Tack vare Utsiktens natursköna läge kan många aktiviteter utföras utomhus. Målsättningen är att vara ute i skogen, leka, bada, cykla, paddla kajak och grilla, mm, så mycket som det bara går.

I verksamhetens lokaler finns även ett musikrum och ett dramarum där ungdomarna får möjlighet att spela instrument, sjunga och spela teater tillsammans med kunnig och utbildad personal. Det anordnas även längre utflykter till exempelvis ungdomsgårdar, diskotek, badhus, biografer och museum.

Efter vistelsen på korttidshemmet får de boende med sig en fotoberättelse hem. I fotoberättelsen finns bilder och text som beskriver vistelsen.

Tider för verksamheten

Verksamheten har öppet året om. Ett schema över vistelsen upprättas tillsammans med vårdnadshavare.

Kontakta Utsikten korttidshem, EI Care AB

Om du vill veta mer om oss är du välkommen att ta kontakt med samordnare Adriano Caporicci på telefonnummer 070-426 77 48.

Adress: 
Gustaf Ljunggrens väg 6
128 64 Sköndal

Telefon: 08-437 573 60

E-post: utsikten@eicare.se

EI Cares webbplats

Uppdaterad 13 december 2016