Autogiro och e-fakturor för omsorgsavgift

Du kan betala dina avgifter med autogiro. Autogiro innebär att vi drar summan direkt från ditt bankkonto varje månad. Att betala med autogiro kostar ingenting och du kan ansöka direkt via din internetbank.

På den faktura vi skickar varje månad står det hur stort belopp vi kommer att dra. Fakturan skickas ut omkring den 15:e varje månad med förfallodag den sista i månaden. Avgifter och hyra betalas månadsvis i efterskott.

Vad händer om det saknas pengar?

Om det inte finns tillräckligt mycket pengar på kontot dagen före förfallodagen kommer vi inte att dra några pengar från kontot. Du måste då själv betala fakturan på annat sätt.

Vilka fördelar finns det med autogiro?

  • Fakturan blir betald i rätt tid.
  • Inga förseningsavgifter.
  • Du kan resa bort och vara säker på att fakturan ändå blir betald.
  • Du måste bara se till att det finns tillräckligt med pengar på ditt konto. 

Om du är intresserad av att få autogiro eller har andra frågor om din avgift kan du kontakta avgiftshandläggaren.

Autogiro och e-faktura

Du behöver vara ansluten till en internetbank med betalservice för att digitalt ansöka om e-faktura eller autogiro. Sök sedan fram Huddinge kommun och gör din ansökan direkt i banktjänsten.

Anmäl autogirobetalning med blankett eller direkt i din internetbank

Läs igenom villkoren och fyll i dina namn-, adress- och kontouppgifter. Skriv sedan ut blanketten och underteckna den innan du skickar den till oss.

E-fakturor

Du kan också få din faktura som e-faktura i stället för en pappersfaktura. Fakturan skickas då direkt till din internetbank. Du som redan i dag betalar dina fakturor via autogiro kan också få dessa elektroniskt.

Det som krävs av dig är att du har en internetbank med betalservice och att du anmäler dig där. Sök fram Huddinge kommun i internetbankens förteckning över organisationer som erbjuder e-faktura.

Klicka på bankens länk till kommunens anmälningssida och anmäl dig. När du har gått igenom och godkänt en e-faktura gör du betalningen som vanligt i internetbanken. Alla fakturauppgifter som till exempel belopp, förfallodatum och OCR-nummer är automatiskt ifyllda.

Kontakta avgiftshandläggarna

Välkommen att ringa till oss om du har frågor!

Är du intresserad av att få autogiro är du välkommen att kontakta avgiftshandläggarna på social- och äldreomsorgsförvaltningen.

Handläggarna kan också svara på andra frågor som rör din omsorgsavgift.

Telefon: 08-535 300 00

Blankett för anmälan till autogirobetalning

Uppdaterad 1 oktober 2018