Orosanmälan för vuxna

Om du misstänker att en vuxen i din närhet är i behov av stöd eller hjälp kan du göra en orosanmälan till Huddinge kommun.

Du behöver inte veta säkert att något är fel för att göra en anmälan, det räcker med att du i din anmälan förklarar vad det är som gör att du är orolig för personen. Socialtjänsten i Huddinge kan då ta kontakt med vederbörande och erbjuda stöd och hjälp efter att vi har bedömt din anmälan.

Du kan vara anonym när du gör en anmälan, men det underlättar om du lämnar dina kontaktuppgifter, ifall vi skulle ha några följdfrågor.

Om du önskar vara anonym är det viktigt att du inte skriver ditt namn, kontaktuppgifter eller annat som kan kopplas till dig. Tänk på att den person du är orolig för har rätt att läsa anmälan. Du som anmäler i din yrkesroll och har anmälningsplikt kan inte vara anonym.

Du kan göra en orosanmälan för vuxna över 20 år om du har misstanke om att denne:

  • Är utsatt för, eller själv använder, våld i nära relation
  • Dricker för mycket alkohol eller brukar narkotika
  • Spelar om pengar
  • Säljer eller köper sexuella tjänster

Orosanmälan för vuxna

 

Kontakta oss för stöd och hjälp – från 20 år

Kontakta oss på vuxensektionens mottagningsenhet för stöd och hjälp om du utsätts eller har utsatts för våld i nära relationer.

Telefon:
08-535 303 00

Telefontid:

Måndag–torsdag kl. 09.00–16.30

Fredag kl. 09.00–14.30

Om vi inte svarar kommer du till vår telefonsvarare. Om du känner att det är säkert kan du lämna ditt namn och telefonnummer så ringer vi tillbaka.

Hos oss arbetar socionomer. Du måste vara över 20 år och bo i Huddinge kommun. Vi har sekretess och samtalen kostar inget. 

Uppdaterad 20 mars 2024

Var informationen till din hjälp?

Lämna denna sida nu!