Aktörer

Fastighetsägare och byggherrar som är med i projektet är Huddinge kommun, JM, HSB, Skanska, Järntorget, Veidekke och Svanberg & Sjögren Bygg AB.

JM_1200.jpg

JM: Välkomnande och öppna kvarter

I Storängen bygger JM med fokus på grönska och bilfria gångstråk för att skapa en lugn och välkomnande stämning. Varierande höjder på husen, öppna innergårdar och fina takterrasser ger ett område där det är lätt att trivas.

– Storängen har ett mycket bra läge, med närhet till kollektivtrafik och ett bra centrum. Detta tror vi blir en plats dit människor i alla åldrar vill flytta, säger Sara Sandblom, affärsutvecklare på JM.

Läs intervjun med JM:s Sara Sandblom.

Jarntorget_fasad_1200.jpg

Järntorget: Gröna och stadsmässiga kvarter

Järntorget bygger två större kvarter i Storängen med betoning på stadsmässighet och grönska. Öppna kvartersstrukturer gör det smidigt och säkert för alla att röra sig fritt i området.

– Storängen är ett område som kommer att passa både den som vill ha sin första lägenhet, och familjen som söker generös grönska med närhet till förskola, säger Marie Söderström, affärsutvecklare, Järntorget.  

Läs intervjun med Järntorgets Marie Söderström.

Skanska: Gröna hem med plats att umgås

Skanska beskriver sin satsning i Storängen så här:

"I området Storängen några hundra meter från Huddinge centrum händer det mycket spännande. Här planerar vi för vårt nya kvarter med Svanenmärkta sociala hem där det är enkelt att leva bekvämt. Läget är perfekt för dig som vill bo på lugna gator men samtidigt ha nära till butiker och service, bara 16-minuter från T-centralen med pendeltåget."

Här hittar du hem från Skanska.

Uppdaterad 17 juni 2019

Var informationen till din hjälp?