Om Huddinge kommun

 I Huddinge kombineras en tillgång till stora naturområden med närhet till ett pulserande storstadsliv. Huddinge är en stor pendlingskommun till hela Mälarregionen.

Kollage med tre bilder som visar O-huset, kvinna med korg på skogsstig, Kungens kurva shoppingcentrum.
Foto: Maja Brand och Håkan Lindgren

Vi värnar om våra grönområden. Huddinge har milslånga vandringsleder, tretton naturreservat och arbetar kontinuerligt med att göra naturen tillgänglig för fler. Både sommar och vinter finns tillgång till uteaktiviteter som skidåkning i Flottsbro, spännande friklättring i Vårby, fina badsjöar som vintertid erbjuder skridskoåkning och mycket mer.

Huddinge har en ökande befolkning på cirka 112 000 invånare. Snabbast växer Flemingsberg, Kungens kurva och centrala Huddinge med Storängen.

Flemingsberg är redan i dag ett centrum i södra Stockholm. Här finns Campus Flemingsberg med sex lärosäten och drygt 18 000 studenter, ett universitetssjukhus, ett rättscentrum med åklagarmyndighet, polisverksamhet och Södertörns tingsrätt – en av Sveriges största tingsrätter.

Kungens kurva utvecklas från Skandinaviens största handelsplats med närmare 30 miljoner besökare per år till en levande stad med cirka 3 500 nya bostäder, skolor och mer service. Samtidigt som handeln i området förvandlas och förnyas.

Uppdaterad 29 december 2021