Kläder

Huvudregeln är att Huddinge kommuns logotyp alltid ska finnas synlig på kommunens arbetskläder. De logotyper som används på kläder är den svarta eller den vita. Ingen annan logotyp ska placeras på kläder.

På tröjor, jackor med mera som används i tjänst inom kommunen ska logotypen placeras antingen på vänster bröst, vänster ärm eller på ryggen. Storleken på logotypen på bröst och ärm bör ligga mellan 7-9 centimeter. Detta gäller oavsett om det är flock, brodyr eller vävda märken. På byxor placeras logotypen på det ben där det är mest praktiskt med tanke på exempelvis fickor.

Typsnittet som används på kläder är Brix Sans Regular. Typografin är antingen svart eller vitt, inga andra färger får användas. 

Bild på varseljackor med Huddinges logotyp på vänster bröst samt ordet "lantmäteri" på ryggen.
Exempel på varseljackor framtagna för Natur- och byggnadsförvaltningen.

Om man vill kan man ha med en verksamhetstext eller enhetstext. Då ska den placeras på ryggen. Första bokstaven ska vara en versal, till exempel "Lantmäteri". Välj lämplig storlek på texten beroende på hur lång den är.

Alla kläder som beställs av leverantörer som har avtal med Huddinge kommun ska alltid märkas med Huddinge kommuns logotyp.

Uppdaterad 21 mars 2018

Var informationen till din hjälp?