Grafiskt element och grid
Grafiskt element – ett återkommande formspråk
Inspirationen till elementet är en av de diagonala och högerriktade linjer som avdelar vårdkasens stiliserade, resta timmerstockar. Linjen delar en färgad bård i två delar. Mellan de två delarna bildas ett mellanrum som skapar rörelse, riktning och igenkänning. Mötet mellan de båda delarna kan symbolisera både invånarnas möte med kommunen och kommunens möte med andra aktörer. Det kopplar även samman Huddinge kommun med dess enheter.
Det grafiska elementet finns i fyra grundversioner
1. Två mötande ytor i mindre storlek placeras upptill eller nedtill på ytan. Den vänstra delen bär Huddinges logotyp och den högra delen bär enhetsnamn, symbol för gymnasieskola eller eventuella samarrangörers logotyper.
2. Två mötande ytor där den vänstra ytan är större och kan innehålla text eller bild, och den högra ytan är mindre och bär färg eller bild. Placeras upptill eller nedtill på ytan
4. Diagonal delning som bär flera texter och bilder, med en fristående logotyp (bild till vänster) och diagonal delning som innehåller en längre text, en bild samt en logotyp i platta (bild till höger)
Det grafiska elementet förekommer i samtliga identitetsfärger. Under menyn Designtillämpningar kan du se olika exempel på hur det grafiska elementet används.
Om det grafiska elementet ska ligga på en färgplatta eller på ett fotografi, använd en toning av respektive färg.
Den grafiska formen utgår från en grid (rutsystem)
För att göra produktionen enklare baseras vår grafiska formgivning på en grid (rutsystem). Griden (rutsystemet) fungerar som ett placeringsraster för texter, grafiska element och färgytor. Griden är redan applicerad i alla kommunens mallar, synliga i Indesign och ej synliga i Officemallar.
Avsändarnamn i det grafiska elementet
Förvaltningar och andra verksamheter som ligger inom kommunen, och som inte har en direkt extern verksamhet, ska inte lägga in sina namn i det grafiska elementet. Sådana verksamheter lägger istället till sina namn i löpande text på exempelvis brev, informationsblad, kallelser och blanketter och dokument.
Kontakta kommunikationssektionen för information om vilka enheter som kan ha sitt eget namn som avsändare.
Ladda ner grafiskt element
Uppdaterad 24 februari 2023