Engelska

Grundläggande engelska på Vux Huddinge kommer att upphöra efter 2023. Från och med 2024 behöver du ansöka till delkurserna via vår ansökningswebb.

Engelska på grundläggande nivå består av fyra delkurser.  Varje delkurs är på tio veckor. Efter varje avslutad delkurs får du ett delkursbetyg. När du har läst den sista delkursen i engelska får du ett ämnesbetyg som motsvarar årskurs 9.

Har du inte läst engelska på komvux tidigare blir du kallad till ett nivåtest. Du gör testet för att vi ska kunna placera dig på rätt nivå.

Vi erbjuder engelskakurser på distans. Vissa prov kommer att ske på plats i våra lokaler på Patron Pehrs väg 6-8. 

Obligatorisk introduktion på Vux Huddinge

Du som är antagen till en kurs på Vux Huddinge måste komma på en obligatorisk introduktionsträff för att bli studieaktiverad. Vid introduktionen kommer dina lärare att gå igenom information om kursupplägget, viktiga datum och hjälpa dig att logga in på Google Classroom om du behöver det.  Om du är sjuk måste du meddela din lärare.

Du får mer information om tid och plats för introduktionsträffen vid antagning.

Tider för lektioner, speaking sessions och prov

Delkurs 3 och 4 har inga lektioner online men har ibland muntlig träning online, så kallade speaking sessions, där vi tränar på att prata engelska.  

Delkurser som erbjuds på Vux Huddinge

  • Delkurs 3: 200 poäng, 100 % studietakt
  • Delkurs 4: 200 poäng, 100 % studietakt

Så ansöker du

Du ansöker till engelska på grundläggande nivå på vår ansökningswebb. Där hittar du också våra ansökningstider. 

Ansökningswebben (huddinge.alvis.se)

Uppdaterad 16 november 2023

Var informationen till din hjälp?