Om Widerströmska

Widerströmska gymnasiet är en relativt liten skola men med ett stort hjärta, vilket gör att alla elever blir sedda och uppmärksammade. Vi arbetar efter ledorden seriositet, engagemang och nyfikenhet.

Widerströmska gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med fokus på innovation och entreprenörskap, belägen på Campus Flemingsberg. Skolan startade hösten 2019 och har plats för 500 elever.

Vi erbjuder tre program; ekonomi, natur och vård- och omsorg.

Skolans fasad.

I hjärtat på Campus Flemingsberg

Widerströmska gymnasiet ligger i det nybyggda NEO-huset i högskoleområdet Campus Flemingsberg, i samma lokaler som Karolinska Institutet. Närmaste grannar är Kungliga Tekniska Högskolan, Södertörns högskola, Röda Korsets högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Genom ett nära samarbete med högskolorna i området kommer eleverna få goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola eller universitet efter studenten.

Skolans ljusa och toppmoderna lokaler har många flexibla ytor som kan förändras efter behov. Det är en inspirerande och varierande studiemiljö som ger eleverna både kreativitet och studiero.

Widerströmska gymnasiet ligger endast 20 minuter från T-Centralen och har utmärkta kommunikationer från Stockholms södra regioner.

Uppdaterad 10 april 2024

Var informationen till din hjälp?