Widerströmska gymnasiet är en relativt liten och personlig skola vilket gör att alla elever blir sedda och uppmärksammade. Det finns en nära kontakt till lärarna och de andra eleverna.

20190919_104113.jpg
Widerströmska gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med fokus på life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap) på Campus Flemingsberg. Skolan startade hösten 2019 och det första året har skolan drygt 160 elever. Fullt utbyggd är den först 2021 med plats för 500 elever. Skolan erbjuder fyra program; ekonomi, teknik, natur och vård- och omsorg. Efter tre år kan du välja att fortsätta med ett fjärde tekniskt år.

Vi arbetar efter våra tre ledord; seriositet, engagemang och nyfikenhet. Lektionerna är lärarledda med traditionell undervisning.

Wideströmska gymnasiet ligger i det nybyggda NEO-huset i högskoleområdet Campus Flemingsberg, i samma lokaler som Karolinska Institutet. Närmaste grannar är Kungliga Tekniska Högskolan, Södertörns högskola, Röda Korsets högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Genom ett nära samarbete med högskolorna i området kommer eleverna få goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola eller universitet efter studenten.

Skolans ljusa och toppmoderna lokaler har många flexibla ytor som kan förändras efter behov. Det är en inspirerande och varierande studiemiljö som ger eleverna både kreativitet och studiero. Widerströmska gymnasiet ligger endast 20 minuter från T-Centralen och har utmärkta kommunikationer från Stockholms södra regioner.

Uppdaterad 25 mars 2020