Fotograf: Thomas Henriksson

Earth Hour

Lördag den 25 mars genomförs världens största klimatmanifestation, Earth Hour. Under en timme klockan 20.30−21.30 visar miljontals människor världen över sitt engagemang för klimatfrågan genom att släcka ljuset.

I Huddinge uppmärksammar vi detta genom att samlas i Sjödalsparken. Det blir underhållning för alla barnen med TV-kända Jecko & Jessie och Teatergruppen Slàva bjuder på eldsprakande show.

Tid: 20.30-21.30
Plats: Sjödalsparken, vid Huddinge centrum

Klädloppis, aktiviteter och rådgivning

På dagen anordnar vi en klädloppis på Folkes i Huddinge centrum tillsammans med Huddinge Hockey. Då kan du också passa på att träffa kommunens energi- och klimatrådgivare och miljöstrateg som berättar vad kommunen gör för klimatet och där du kan ställa frågor. Svenska cykelsällskapet och Naturskyddsföreningen kommer också att vara på plats. Det blir även aktiviteter för barn.

Tid: 10.00-13.00
Plats: Folkes, Huddinge centrum

Boka bord på klädloppisen

Om du vill boka bord på klädloppisen gör du det via e-post: loppmarknad@huddingehockey.se. Har du frågor om klädloppisen är du välkommen att kontakta Palle Liukkonen på telefon 073 985 86 35. Observera att du endast får sälja kläder.

Earth Hour i förskola och skola

Johanna Pettersson, kommunens miljöstrateg, berättar om hur förskolorna och skolorna i Huddinge kan jobba med Earth Hour. 

Läs intervjun med Johanna Pettersson

Tips på andra aktiviteter under Earth Hour-veckan

Klimatföreläsning på ABF den 23 mars