Porträtt av en pojke.

Utan dig ingen demokrati

Demokratidagar

Huddinge demokratidagar skapar en mötesplats för dialog och lyfter fram demokratin som värdegrund, styrelseskick och arbetssätt. Demokratidagarna ska också bidra till ökad delaktighet och jämlikhet i Huddinge.

Huddinge demokratidagar pågick 12-18 oktober 2020

Tre av de panelsamtal som hölls under veckan spelades in så att du kan ta del av dem i efterhand. Inspelningarna är textade på svenska.

13 oktober: Hållbar utveckling och sammanhållning i Huddinge

14 oktober: Revidering av Huddinges översiktsplan

15 oktober: Demokrati och inkludering i Coronas tid

Erik vann instagramtävlingen #hållbarhetslängtan

Hållbarhet – det är ju när alla har samma möjligheter som jag har att uppleva livet. Det förmedlade Erik på Lindskolan i sin fina film, och juryn höll med.

Erik har med sin film visat att hållbarhet är att alla vänner ska ha samma möjligheter som honom att uppleva livet. Erik vinner 10 000 kronor till sin klass på Lindskolan.

Här kan du se Eriks film

Juryns motivering

”En fin och genomtänkt film som förmedlar hållbarhetslängtan efter ett samhälle där alla, oavsett fysiska hinder, ska ha möjlighet att bland annat komma ut i naturen. Skaparen visar konkret på hur detta ska kunna gå till och utstrålar ett driv att vara en del av denna hållbara framtid där hans vänner åtnjuter samma möjligheter som han själv”.

Grattis till Mörtviksskolan och Skapaskolan!

Vi vill också gratulera andrapristagarna Mörtviksskolan som fick 7 500 kronor till klasskassan, och tredjepristagarna åk 8 på Skapaskolan som vann 5 000 kronor.