Rådsparken

Rådsparken anpassar efter nya restriktioner

Rådsparken får ändrade planer på grund av de rådande omständigheterna och de nya skärpta restriktionerna angående smittspridningen av covid-19.

Det här gäller i Rådsparken fram tillsvidare. Restriktionerna förändras med jämna mellanrum så ta gärna en titt här på vår webbsida före ditt besök.

 • Lekhallen är helt stängd.

 • Toalett med skötbord är öppet men tänk på att hålla avstånd. Köa gärna till toaletten utomhus. Det finns även två utetoaletter nere i parken bredvid utegymmet.

 • Det är stängt för besök inne i kaninernas hagar.

 • Åsneridningen är inställd.

 • Djurklubbsverksamheter startar upp men i mindre grupper.

 • Fiket är öppet med begränsat och förändrat utbud.

 • Grillarna glöder under våra grill-tider, tänk på att hålla avstånd!

Syftet är att göra det lättare för våra besökare att följa råden – och att tillsammans minska smittspridningen av covid-19. Tack för din förståelse!


Öppettider

Ordinarie öppettider

Öppet hos djuren 

 Tider

Måndag-fredag 

9.00-17.00*

Lördag-söndag

9.30-15.30*

Åsneridning eller åsna med vagn

Tider

Inställt tillsvidare  

Öppet i fiket

 Tider

Måndag, onsdag-fredag 

10.30–12.30 och 13.30–16.30

Tisdag

13.30–16.30

Lördag-söndag

10.00–15.30

Grillarna glöder

 

Måndag, onsdag - fredag

11.00–12.00

Lördag–söndag 

11.00–14.00 

(Säg till en stund innan om ni är intresserade. Ifall ni är en grupp på över 20 personer tar vi betalt för kolen - ring oss före på: 08-535 309 79)

 

*vid dåliga väderförhållanden tar vi in djuren från hagarna tidigare

Tillsammans kan vi minska smittspridningen av det nya coronaviruset, så håll avstånd till varandra!

Har du frågor, kontakta personalen på tel: 08-535 309 79 eller e-post: radsparken@huddinge.se


Höstlov i Rådsparken

Vita åsnan Donna i en hage. Bakom syns gula höstlöv på träd och ett kyrktorn.

Här är vårt lovprogram, som gäller: Lördag 30 oktober – söndag 7 november 2021.

Hösten har kommit till parken! Gör det du med! Varje dag kan du gå tipspromenad och spela bingo, båda med tema hösten. Gå på jakt efter bilder med Halloween-tema och se om du kan klura ut ordet som de bildar.

Småbarnscyklar är framme varje dag och även annat lekmaterial finns att låna. Djuren är ute i sina hagar, fiket är öppet och grillarna glöder!

Fiket är öppet och grillen glöder

Fiket är öppet vardagar klockan 10.00 – 16.30 och helger klockan 10.00 – 15.30. Grillen glöder alla dagar klockan 11.00 – 14.00. Ta med eget att grilla eller köp korv med bröd i fiket att grilla själv.

Tipspromenad, höstbingo och Halloween-jakt

Vardagar klockan 10.00 – 16.30 och helger klockan 10.00 – 15.30.

Hämta ett litet pris i fiket efter genomförd aktivitet. Ett pris per barn per dag.

Småbarnscyklar och låna lekmaterial

Vardagar klockan 10.00 – 16.00 och helger klockan 10.00 – 15.00.

Tips! Låna racket och boll och testa vårt nya utomhuspingisbord!

Åsna med vagn

Måndag 1/11, onsdag 3/11 och fredag 5/11.

Köp biljetten för 20 kronor i fiket från klockan 10.30. Åsnan börjar gå klockan 11:00. Begränsat antal biljetter och endast för barn. Ta med en egen hjälm eller låna en av oss.

Aktiviteter för stora djurklubben

Varje dag pågår aktiviteter för medlemmar i vår stora djurklubb. Alla medlemmar får utskick via mail med mer information om aktiviteter och föranmälan.


Om Rådsparken

Två tjejer med hjälm och inlinesskydd.

I Rådsparken kan barn, unga och vuxna idrotta, motionera och umgås på sina egna villkor. Det finns ett utegym, klätterbloqx, en skatepool och en näridrottsplats med konstgräs för bollsporten.

Dessutom finns en lekpark anpassad för barn med funktionsnedsättning, ett parkhus med ett litet café, en lekhall och handikapptoalett med skötbord. Lekhallen går att hyra för barnkalas, möten med mera.

I Rådsparkens stall och djurhus finns det åsnor, får, getter, höns, ankor, kaniner, marsvin och katt. Djuren är en central del av verksamheten som bedrivs i åldersindelade djurklubbar.

Tillgänglighet i parken

Alla ytor är tillgänglighetsanpassade.


Inga kontanter i Rådsparken

Du kan betala med betalkort och med Swish, när du är på plats i Rådsparken. Sedan december 2019 tar Rådsparken inte längre emot kontanter.


Parkleken

I parkhuset finns:

 • Café
 • Lekhall
 • Toaletter med skötbord
 • Sittplatser och micro för dig som har matsäck

Hyr lekhallen för barnkalas eller möten

Boka lekhallen i Rådsparken


Caféet

I caféet kan du handla enklare fikavaror. Under högsäsong säljer vi även glass. I Rådsparken är djuren den mest prioriterade verksamheten. Det innebär att utbudet är begränsat och vid tillfällig personalbrist kan vi bli tvungna att stänga caféet en stund. 


Grillen

Det finns grill i Rådsparken som kan nyttjas vid vissa tider, se öppettider. Säg gärna till i förväg om du vill grilla, så att grillen hinner tändas och bli varm. Köp korv med bröd i caféet att grilla själv eller ta med eget. Om ni är en grupp över 20 personer tar vi betalt för kolen, ring oss och berätta att ni kommer på telefon: 08-535 309 79.


Djuren

I Rådsparken finns åsnor, getter, får, kaniner, ankor, marsvin, höns och en katt. 

Visning av djuren

Är ni en grupp och vill vara säkra på att komma riktigt nära Rådsparkens djur kan ni boka tid för en visning. Då får ni gå runt tillsammans med personalen och klappa, känna och höra berättas om djuren. Visningen blir anpassad efter era önskemål. Ring för information om kostnad och bokning av tid.

Kontakta personalen för mer information.

Tvätta händerna före besöket hos djuren

Det finns sjukdomar som kan smitta både från djur till människa och människa till djur. Tvätta händerna före och efter ert besök hos djuren. Tänk på att smittor även kan spridas via dina kläder och skor. Använd inte samma kläder och skor när du besöker djur på olika djurstallar och platser.

Följ Rådsparken på facebook för att få nyheter om djuren: www.facebook.com/radsparken


Åsneridning och åsna med vagn

Prova på att rida eller åka vagn bakom en av våra åsnor. Personalen bestämmer om det blir ridning eller vagn. Säg gärna till en stund innan om ni är intresserade, så hinner vi förbereda åsnan.

Det kostar 20 kronor per tur och biljetten köper du i Rådsparkens café. Du kan inte betala med kontanter. Det är betalkort eller Swish som gäller. 

Tider:

Inställt tills vidare.


Djurklubb

Rådsparken ordnar verksamhet för dig som tycker om djur. Tillsammans med andra barn får du lära dig om Rådsparkens djur och hur man sköter dem. Delta i ordnade aktiviteter eller bara kom och mys med djuren.

Tre olika djurklubbar

I Rådsparken finns tre olika klubbar för barn i olika åldrar som vill lära sig mer om djuren i Rådsparken:


Idrottsplatsen

 • Klätterblocks
 • Skatepool
 • Konstgräsplan för innebandy, fotboll, basket och handboll

Lekplatsen

Lekparken har gungor, studsmatta och klätternät. De minsta barnen har en stor sandlåda och ett lekdjur i form av en ko. Här finns också en tillgänglighetsanpassad klätterställning och bakbord.


Kom och lek – en guide över Huddinges lekplatser 2020

 

Uppdaterad 12 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?