Du får välja hemtjänstutförare

Du som är 65 år eller äldre och har beviljats hemtjänst kan välja hemtjänstutförare.

Vi kontrollerar kvaliteten

I Huddinge kommun kan företag som vill utföra hemtjänst ansöka om att få göra det. För att bli godkänd måste utföraren uppfylla ett antal krav som kommunen har satt upp. På så sätt kan du vara säker på att den service och omvårdnad du får håller en hög kvalitet, oavsett vilken utförare du väljer.

Vilka kan jag välja mellan?

Här hittar du alla utförare av hemtjänst.

Vad kostar det?

Oavsett vilken utförare du väljer betalar du samma avgift till kommunen för dina beviljade tjänster. Privata utförare kan välja att erbjuda extra tjänster som är helt frivilliga för dig som kund, till exempel fönsterputsning eller trädgårdsarbete. Du betalar direkt till utföraren om du väljer att köpa dessa tjänster.

Vilken skillnad är det på olika utförare?

De olika utförarna konkurrerar inte med pris, utan med kvaliteten på sin service och omsorg. Utförarna kan profilera sig på olika sätt, till exempel med språkkunskaper eller demensinriktning.

Hur kan jag jämföra olika utförare?

Om du vill ha hjälp med att jämföra olika utförare kan du prata med din biståndshandläggare. Du kan också använda Jämför service.

Måste jag välja hemtjänstutförare?

Nej, du behöver inte bestämma på en gång vilken utförare du vill ha, utan du kan göra ditt val när det passar dig. Om du inte vill eller kan välja utförare kommer du att få kommunens egen utförare. Då behöver du inte lämna in blanketten. Om du ångrar dig och vill göra ett val kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare.

Kan jag välja flera olika?

Nej, den utförare du väljer kommer i fortsättningen att ansvara för alla dina beviljade tjänster, som städning, personlig omvårdnad och matleverans.

Får jag byta?

Om du inte är nöjd med den hemtjänstutförare du har valt ska du i första hand tala om det för utföraren, så att de kan bli bättre. Om du vill byta till en annan utförare kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare. Du behöver inte berätta varför du vill byta. Det tar högst två veckor att byta utförare.

Hur får jag mer information?

Om du behöver mer information om valet eller om de olika hemtjänstutförarna kan din biståndshandläggare svara på dina frågor. Din biståndshandläggare kan också hjälpa till om du vill ha informationen på ett annat språk.

Kontakta oss

Huddinge servicecenter
Sjödalstorget 13
141 85 Huddinge

Öppettider telefon
Måndag-onsdag kl 8.00–17.00
Torsdag 10.00–18.30
Fredag kl 8.00–15.00

Öppettider besök
Huddinge centrum
Sjödalstorget 13 
Måndag-onsdag kl 10.00–17.00
Torsdag kl 10.00–18.30
Fredag kl 10.00–15.00

Skogås
Skogås bibliotek, Skogås torg 7-9 
Måndag-onsdag kl 13.00–17.00 

Vårby
Familjecentralen i centrumhuset Vårby gård, övre plan, Vårby allé 14.
Tisdag-onsdag kl 9.00–16.00, lunchstängt 12.00–13.00

Telefon: 08-535 300 00

E-post: servicecenter@huddinge.se

Uppdaterad 16 november 2017

Var informationen till din hjälp?