All fritidsgårdar i Huddinge kommun är tillfälligt stängda, t.o.m. 24 januari 2021. Det beror på covid-19. Läs mer här på huddinge.se/ung om beslutet och om den digitala fritidsgården, som fortfarande är öppen.

Digital fritid

Välkommen till Huddinges nya digitala fritidsgård, som fylls med innehåll av fritidsledarna och inbjudna gäster. Digital fritid riktar sig främst till dig som är 13-19 år.

Fyra glada ungdomar tittar på smartphones. Foto från mostphotos.com
För dig som är ung i Huddinge finns en digital fritidsgård, som du kan besöka var du än befinner dig, så länge du har tillgång till internet.

Digital fritid vill ge alla kommunens ungdomar en meningsfull fritid och uppmuntra till delaktighet och kreativitet.

Livesändningar med olika teman

Varje måndag–fredag mellan klockan 16:00 och 20:00 är den digitala fritidsgården bemannad, på instagramkontot UngHuddinge. Under dessa timmar håller fritidsledare och inbjudna gäster olika livesändningar på kontot. 

Den digitala fritidsgården erbjuder en variation av aktiviteter – exempelvis open stage-konserter med Rockville, en och annan låtworkshop, yoga, styrketräning, frågesport och andra kreativa uttryck – samt en del samhällsinformation och svar på aktuella frågor. 

Logga in för att kommentera

För att kunna delta med kommentarer och så, behöver du vara inloggad på ditt eget konto på Instagram.

Hitta hit

Den digitala fritidsgården finns på Discord, under namnet unghuddinge#6792, samt på instagramkontot UngHuddinge

Öppettider

Den digitala fritidsgården är bemannad främst måndag – fredag klockan 16:00–20:00. Tiderna kan ändras vid röda dagar och dylikt.

Program

Vad som händer framöver på gården, presenteras på Instagramkontot.

Åldersgräns?

Den här satsningen är till för dig som är ungdom i Huddinge kommun och riktar sig främst till dig som är 13-19 år gammal. Men det finns ingen fast åldersgräns.

Jullovet med Digital fritid

Det här händer i Digital fritids kanaler under jullovet. Olika tider olika dagar, så ett tips är att du kollar in schemat och skriver upp det som du är intresserad av i en kalender eller så.

18 – 30 december:

  • Dagens utmaning på Instagram!

21–22 december:

MineCraft-workshop med Hemkodat, på Discord klockan 18-20. Temat är redstone, som är bra att skaffa bättre skills för i spelet.

23 december:

Digital berättarworkshop med Historieberättarna, på digital fritids Instagram, klockan 14:30-16:30.

28–30 december:

Kreativ skrivworkshop med författaren Arkan Asaad, på Zoom! Föranmäl dig för att få en plats, på Instagram eller med mejl till: unghuddinge@huddinge.se

4 januari 2021:

Serier-workshop på Instagram!

7 januari 2021:

Rollspelet ”På flykt”, med Röda Korsets ungdomsförbund.

Var med och förbättra digitala fritidsgården

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Vi kommer att hantera dina lämnade uppgifter för att kunna behandla dina synpunkter. Den lagliga grunden för vår behandling är "allmänt intresse", se huddinge.se/gdpr 

Uppdaterad 22 december 2020

Var informationen till din hjälp?